Alanya'da Mavi Bayrak Denetimleri Sürüyor

Alanya'da Mavi Bayrak Denetimleri Sürüyor
Bu yıl Türkiye’de 551 plaj, 23 marina ve 10 bireysel yat ile 14 turizm teknesinde Mavi Bayrak dalgalanacak. Alanya’da Mavi Bayrak denetimleri sürüyor.

Türkiye Mavi Bayraklı plaj sayısını arttırmaya devam ederek Mavi Bayrak programına dâhil ülkeler arasında yeniden dünya 3.’sü oldu. Ülkemiz özelinde ise Antalya 231 plaj, 5 marina ve 14 yat ile birinci sırada yerini aldı. Alanya kent ölçeğinde 2022 yılı Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 74 tesis plajı, 7 halk plajı, 3 turizm teknesi ve 1 marina işletmesinin sezon denetimleri başladı. Başvuru yapan tesisi ve halk plajlarının Mavi Bayrak sezon denetimleri, Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Alanya Belediyesi, TÜRÇEV Antalya Koordinatörlüğü, Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alanya Şubesi ve Alanya Turizm İnfo Danışma Bürosu tarafından gerçekleştiriliyor. Denetimler esnasında tesislerin ve halk plajları ile Alanya Marina ve turizm teknelerinin Mavi Bayrak kılavuz kriterlerine uygunluğu yerinde doğrulanarak, sezon boyunca Mavi Bayraklı plaj olarak faaliyet gösterecek tesislerin plajlarına en iyi plaj uygulamaları konusunda da bilgiler veriliyor.

MAVİ BAYRAKLI 7 HALK PLAJINDA DENETİMLER TAMAMLANDI

Denetimler sırasında Alanya Belediyesi ve ALTİD iş birliği ile faaliyetlerinin devamlılığı sağlanan Damlataş Halk Plajı, Engelsiz Yaşam Alanı Halk Plajı, Kleopatra Doğu Halk Plajı, Kleopatra Batı Halk Plajı, Keykubat Batı Halk Plajı, Keykubat Doğu Halk Plajı ve Gençlik Merkezi Önü Halk Plajı olmak üzere 7 adet Mavi Bayraklı halk plajının da denetimleri gerçekleştirildi.

Halk plajlarında gerçekleştirilen denetimler sonrasında Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Alanı Halk Plajı’nda gerçekleştirilen tören ile TÜRÇEV Antalya Koordinatör Yardımcısı Ömer Keskin tarafından Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye halk plajlarının mavi bayrakları teslim edildi.

ALANYA PLAJLARI 2023 YAZINA HAZIR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mavi Bayrak programı ile ilgili olarak, ”Alanya denince kum, deniz, güneş akla gelir. Bu denizlerimizi plajlarımızı korumak adına denetimlerimizi yapıyoruz. Bu yıl yerel sorumlusu olduğumuz 74 tesis plajı, 7 adet halk plajı, 3 turizm teknesi ve 1 marina ile mavi bayrak çevre programı çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2023 yılı itibari ile mavi bayrak kriterleri baz alınarak ilgili denetimler başvuru yapan tesis plajları, halk plajları, turizm tekneleri ve marinalarda devam etmektedir.” dedi.

Kriterlere uyumun büyük ölçüde sağladığını ifade eden Başkan Yücel, “Sezon boyunca Mavi Bayraklı plaj temsilcilerimizle her yıl olduğu gibi çevre eğitim etkinlikleri gerçekleştirilecek olup, Alanya Belediyesi olarak yaz sezonu boyunca plajların ve çevre sağlığının korunması adına çalışmalarımıza sürdürebilirlik ilkesi kapsamında devam edeceğiz. Türkiye’de bir ilk olan Engelsiz Plajı’mız da Mavi Bayrak kazandı. Alanya’mızda bu kadar çok Mavi Bayraklı işletme olması bizleri de sevindiriyor ve gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.