Alanya'da mahalle meclisleri kuruluyor

Alanya'da mahalle meclisleri kuruluyor
Alanya Kent Konseyi bünyesinde ilk mahalle meclisi Mahmutlar'da kurulacak. Meclis seçimi ise 12 Ağustos'ta yapılacak

5393 Sayılı Belediler kanunu kapsamında kurulması gereken “Kent Konseyi Mahalle Meclisleri” çalışmasında Alanya’da ilk adım Mahmutlar'da atıldı. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top çekirdek kadro ile ilk toplantısını yaptı. Mahalle meclislerinin çalışma şekli, amacı, görevi, sorumluluğu ve yapısı konusunda katılımcıları bilgilendiren Nurhan Özcan kent konseylerinin asıl amacının vatandaşların kent yönetimine  katılımının  sağlanması olduğunu söyledi. Yaklaşık 82 Avrupa ülkesinden 11 bin yerleşik yabancının yaşadığı Alanya’nın en büyük mahallesi Mahmutlar'da yapılan toplantıya Yeni Alanyalılar da ilgi gösterdi. 12 Ağustos 2020 Çarşamba günü yapılacak mahalle meclisi seçimlerine katılmak istediklerini ifade eden yerleşik yabancılar mecliste görev alarak Mahmutlar’ın sorunlarına çözüm üretmek istediklerini dile getirdi. 
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DÖVZLERLE TEPKİ GÖSTERDİLER 
Mahmutlar’da yapılan bilgilendirme toplantısında  katılımcılar kadına yönelik şiddete dikkat çektiler. Üzerinde kadın haklarına ve şiddete karşı tepki çeken dövizlerle poz veren katılımcılar kadına yönelik şiddetin son bulması için çağrı yaptı. 
MAHALLE MECLİSLERİ KURULUYOR

Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan çalışmaların önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de devam edeceğini söyledi. Özcan, "Alanya Kent Konseyi bünyesinde oluşturacağımız mahalle meclisleri konusunda ilk çalışmayı Alanya’nın en büyük mahallesi Mahmutlar’da yaptık. Bundan sonra çalışmalarımız doğu, batı ve merkez mahallelerde devam edecek. Bu meclislerin oluşması için yasal bir prosedür var 30 kişilik çekirdek kadro ile ilk bilgilendirme toplantımızı yaptık, Bunlar sivil toplumun mahalleye sahip çıkma ve sorunlara çözüm üretme amacıyla yapılıyor. Türkiye’nin farklı kentlerinde bu oluşum var bizlerde hayata geçirdik. Mahmutlar’da yaptığımız toplantıya farklı milletten insanların katılması bizi mutlu etti katılımcılara ve Muhtarımız Ahmet Top ve bizleri misafir eden Hasan Vahapoğlu’na  teşekkür ediyorum” dedi.MAHALLE MECLİSİ OLUŞTURMAK İÇİN SEÇİM YAPILACAK
Alanya Kent Konseyi bünyesinde kurulacak ilk mahalle meclisi olan Mahmutlar mahalle meclisi seçimi 12 Ağustos 2020 tarihinde Mahmutlar Düğün Salonu’nda yapılacak. Seçimlerde mahallede oturan herkes üye olarak oy kullanabilecek. 
KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN
Toplantı sonrası kadın cinayetlerine yönelik tepkiyi ortaya koyan açıklamayla ilgili de konuşan Başkan Özcan “Kadına şiddet ve aile içi şiddetin son bulmasını istiyoruz İstanbul sözleşmesine uyulsun bu sözleşme kamunun yükümlülüklerini belirleyen uluslararası bir sözleşmedir. Şiddet dursun diyoruz ancak maalesef durmuyor şiddete karşı birde demeç vererek ilk toplantımızı gerçekleştirdik” diye konuştu.