Alanya'da kamuoyuna "Mahmuz" anlatılacak

Alanya'da kamuoyuna "Mahmuz" anlatılacak
Alanya Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında Millet İttifakı Grubu belediye tarafından Keykubat Plajı’ndaki kıyı bandında yaşanan kum kaybının önlenmesi için hazırlanan kum tutucu mahmuz projesi konusunda sorular yöneltti.

CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, mahmuz konusunda bilgilendirme eksikliği olduğunu söyleyerek yeterli bilimsel araştırmanın yapılıp yapılmadığını sordu. Demirci, “Bu konuda bir çalıştay düzenlenmesi gerekiyor. Bu çalıştay sonucunda Alanya’da kıyı erozyonunun olduğu ve çözümün de mahmuz olduğu ortaya konulursa biz dahil hiç kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmazdı” dedi.

İYİ Partili Hacı Mevlüt Zavlak da kentsel dönüşüm projesinde olduğu gibi mahmuz projesinde de konunun uzmanları tarafından bilgilendirmek istediklerini ifade ederek “Biz istemezük mantığında değiliz ama konu tartışılsın” diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mahmuz konusu hakkında 11 Şubat Salı günü saat 16.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapılacağını duyurdu. Yücel, “Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gelecek hafta Salı günü Alanya Kültür Merkezi’nde saat 16.00’da meclis üyelerimiz, konu ile ilgili çalışmasını yapan müdürlüklerimiz, STK’larımız, siyasi parti temsilcilerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarını davet ederek mahmuz konusu detaylı bir şekilde tüm kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.