Alanya'da kahraman şoför hayat kurtardı

Alanya'da kahraman şoför hayat kurtardı
Alanya’da otobüsünde fenalaşan kadın yolcuyu hastaneye yetiştirdi.. Otobüsünü hemen Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yetiştiren otobüs şoförü Mehmet Emin Yıldırım, yaptığı duyarlı davranış sonrasında vatandaşlar tarafından alkışlanarak tebrik edildi.

Alanya’da otobüsünde fenalaşan kadın yolcuyu Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yetiştiren otobüs şoförü Mehmet Emin Yıldırım, çevredeki vatandaşlar ve otobüs içerisinde bulunan yolcular tarafından takdir edildi. Dün saat 15.00 sıralarında 202 nolu otobüsle seyir halindeyken otobüs içerisinde bir kadın yolcunun fenalaştığını gören şoför Mehmet Emin Yıldırım hemen otobüsünün istikametini değiştirerek güzargahına en yakın hastane olan ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle fenalaşan yolcuya ilk müdahale otobüste yapıldı. Olayı görerek hastane önünde toplanan vatandaşlar ise şoför Mehmet Emin Yıldırım’ı alkışlayarak tebrik ettiler. Şoför Yıldırım, yaptığı açıklamada; "Otobüsümüzde fenalaşan bayan yolcumuzu sıradan çıkarak Alanya Devlet Hastanesine yetiştirdim, insanlık görevimizi yaptım şükürler olsun ki durumu iyi" dedi.  

Alanya'da, Dinek Mevkii ile fakülte hattında çalışan Mehmet Emin Yıldırım, kullandığı 07 HDN 50 plakalı özel halk otobüsüne dün saat 12.40 sıralarında Hacet Mahallesi’nde binen hamile olduğu öğrenilen bir kadın kısa süre sonra bayıldı. Orta sıralarda ayakta duran ve durakta inmek isteği sırada birden fenalaştığı gören yolcular, kadını koltuğa alarak durumu şoför Yıldırım’a söyledi. Bunun üzerine Yıldırım, güzergahını değiştirerek içindeki yolcularla birlikte fenalaşan kadını Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kadının fenalaşması ve hastaneye yetiştirme anı otobüsteki güvenlik kamerasına yansıdı. 

“20 dakikalık yolu 7 dakikaya indirerek bayılan kadını hastaneye yetiştirdim” 

Yaklaşık 4 yıldır otobüs şoförü olarak çalışan Mehmet Emin Yıldırım, yaşadığı olayı gazetecilere anlattı. Yıldırım güzergahta ilerlerken otobüse aldığı kadının fenalaştığını söyledi. Yıldırım,” Durakta bir yolcunun ineceği zaman otobüste bulunan bir kadın bayıldı. Tabii o anı gören yolcular biraz panikledi. Bizde hemen tereddüt etmeden yolculara söylersek ‘inecek olan varsa burada insin, yoksa hastaneye kadar durmayacağım’ dedim ve 20 dakikalık yolu 7 dakikaya indirerek bayılan kadını Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yetiştirdim. Çok şükür örnek bir davranış yaptığımı düşünüyorum. Biz şoförler her zaman vatandaşlarımız için buradayız. Hanımefendi bayıldığında sap sarı geçmişti. Durumu şuan gayet iyiymiş. Kadının ailesi de teşekkürlerini iletti” dedi. 

“Gerekli hassasiyeti gösteririz” 

Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nuri Çelik, şoför arkadaşının yaptığı davranışın takdir gerektiren bir hareket olduğu aktardı. Çelik, ”Aslında bizim şoförlerimiz gerçekten duygusal insanlardır. Çok iyi hizmet yaptıklarını görüyoruz. Tabii bazı konularda bin de bir hataları da oluyor. Bu yapılan hataları yaptıkları güzel işlere karşılık vatandaşlarımızın da mazur görmesini istiyoruz. Konu sağlık olunca hiç bir şey bizim önümüzde engel teşkil etmez. Vatandaşımızı en kısa ve en iyi yoldan hastaneye ulaştırmak için gerekli hassasiyetini gösteririz” diye konuştu.