Alanya'da Gülevşen Camii restore ediliyor

Alanya'da Gülevşen Camii restore ediliyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın en önemli tarihi yapılarından biri olan Gülevşen Camii’nin restorasyon çalışmalarına Mayıs ayında başlanmıştı. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarılarak taş duvar işçiliğine başlandı. Gülevşen Camii’nin 2021 Mart ayına kadar ibadete açılması planlanıyor.

Alanya’nın Çıplaklı Mahallesi’ndeki tarihi Gülevşen Camii’ni gün yüzüne çıkarmak için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile aslına uygun bir proje hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrası korunması gerekli kültür varlığı kategorisinde olan yapının restorasyon projesini yapan firma bina çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak Mayıs ayında çalışmalara başlamıştı. Yapılan çalışmalarda toprak altında kalan taşlar ortaya çıkarılarak derzlerde temizlik çalışması yapıldı. Çalışmaların devamındaysa şadırvanın restorasyonu gerçekleştirilecek.
ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK

14. Yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından inşa edilen ve 20. Yüzyıla kadar ibadet yapılan Alanya'nın Çıplaklı Mahallesi'ndeki tarihi Gülevşen Camii'ni gün yüzüne çıkarmak için Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile aslına uygun proje hazırlandı. Projenin Anıtlar Kurulu'ndan geçmesinin ardından harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarına başlayarak taş duvar işçiliğine geçti.
Proje kapsamında yıkılan şadırvan yeniden yapılacak. Talep edilmesi halinde minarede inşaa edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir