Alanya'da Aytemiz'e ilk dava açıldı

Alanya'da Aytemiz'e ilk dava açıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aytemiz A.Ş.'ye verdiği ÇED Raporu'nun iptal edilmesine ilişkin duruşma istemli dilekçeye Alanya'da MHP, CHP ve İYİ Parti destek verirken Ak Parti ise destek vermedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Alanya Yeşilöz Mahallesinde bulunan ve Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'ye ait olan deniz içerisinde kurulu yanaşma dolfeni kapasite artışına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna olumlu yönde onay vermesi Alanya'da üç büyük siyasi partinin beraber hareket etmesini sağladı. Alanya'da MHP, CHP ve İYİ Parti diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hareket ederek önceki gün Aytemiz'e karşı ilk davayı açtılar.

Bakanlığın Aytemiz A.Ş.'ye karşı ÇED raporuna onay vermesi Alanya'da bir siyasi parti hariç diğer üç büyük siyasi partinin ortak hareket etmesine neden oldu. Antalya 23'ncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) eski Başkanı Gülçin Güner, Çevreci Yücel Uçur, Kleopatra Otelciler Derneği Başkanı Servet Şakiroğlu, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, Özgür Ergün, Güldane Şahin, Muhammet Menderes Şahin, Kadir Kaçmar, Mustafa Kaçmar, Semiha Aşık, Gülbahar Akça, Nesrin Öcal, Selçuk Öcal ve Hasan Hanköylü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aytemiz A.Ş.'ye verdiği ÇED Raporu'nun iptal edilmesine ilişkin duruşma istemli dilekçelerini önceki gün Antalya İdare Mahkemesi'ne sundular. 

ALANYA'DA BİR SİYASİ PARTİ DESTEK VERMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Aytemiz A.Ş.'ye verdiği ÇED Raporu'nun iptal edilmesine ilişkin duruşma istemli dilekçeye Alanya'dan bir siyasi parti ise destek vermedi. İmzalanan dilekçelerde Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun isminin geçmemesi dikkatlerden kaçmadı. 

İŞTE O DİLEKÇELER;

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir