Alanya bu hafta (0) sıfır dereceyi görecek!

Alanya bu hafta (0) sıfır dereceyi görecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamalara göre yarın Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye’yi etkisi altına alacak. Sıcakların hafta başından itibaren ciddi derecede (8-15 C) düşmesi beklenirken, Alanya’da Çarşamba günü hissedilir sıcaklık sıfır dereceleri görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Corana virüsü için tedbirlerini arttıran Türkiye’de vatandaşları mutsuz edecek bir açıklama yaptı. Doğu Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın sona ermesinin ardından Türkiye’nin 16 Mart Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği belirtildi. Yeni gelecek olan soğuk hava dalgası Pazartesi günü Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur olarak kendini gösterecek.

ALANYA DONACAK
Balkanlardan gelecek olan soğuk hava dalgası ile birlikte Alanya’da Pazartesi ve Salı günü şiddetli yağış beklenildiği vurgulandı. Hava sıcaklıklarının hissedilir bir biçimde düşmesi beklenen Alanya’da Çarşamba günü termometrelerin sıfır dereceyi görebileceği ifade edildi.

VİRÜSÜN YAYILMA HIZI ARTABİLİR
Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta hissedilir derecede azalması ile birlikte normallerinin altına düşmesi beklendiğinden başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Havaların soğuması ile birlikte virüslerin dış ortamda canlı kalma süresinin ve bulaştırıcılığının arttığı biliniyor.

VALİLİK’TEN DON UYARISI
Türkiye'yi etkilemesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Pazartesi gününden itibaren Burdur, Isparta il genellerinde, Muğla ve Antalya'nın iç kesimlerinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli don beklendiği değerlendirildi. Antalya Valiliği, zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir