Alanya Belediyesi’ne ‘Ermenistan’ eleştirisi

Alanya Belediyesi’ne ‘Ermenistan’ eleştirisi
Alanya Belediyesi Çözüm Masası’na yollanılan bir mesajda Alanya Belediyesi ile kaymakamlık arasında duran bir heykelle ilgili üzerinde Ermenistan yazmasından ötürü eleştiri geldi.

Vatandaş mesajında, “Merhabalar. Dün Alanya Belediyesi önünden geçerken Alanya Belediyesi ve Kaymakamlık binalarının orta alanında bulunan mini ağaçlık alanda üzerinde Ermenistan yazılı bir balık maket gördüm. Kardeş ülkemiz Azerbaycan ile savaş içerisinde olan Ermenistan'la alakalı böyle bir balık maketin Resmi dairelerimiz in ortasında bulunması ne kadar doğru. Bir vatandaş olarak bu balık maketin buradan kaldırılması yerine de Osmanlı devletimizin tarihini hatırlatacak bir eser bırakılmasının uygun olacağını düşünmekteyim” ifadelerini kullandı. 
Çözüm Masası yetkilileri ise cevaben vatandaşa, “BALIK HEYKELİ ERMENİSTAN İLE ALAKALI OLMAYIP, BELEDİYEMİZCE DÜZENLENEN ULUSLARARASI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMUNDA ALANYAMIZA KAZANDIRILMIŞ SADECE ALANYA'DA BULUNAN ÖZGÜN BİR ESERDİR. DİĞER TÜM HEYKELLERİMİZ GİBİ BU HEYKELİ DE YAPAN SANATÇININ ADI / ÜLKESİ VE YAPIM YILI HEYKEL ÜZERİNE YAZILMIŞTIR. ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ” dedi.