Alanya Belediyesi yangından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı

Alanya Belediyesi yangından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı
Alanya Belediyesi, farklı noktalarda etkili olan yangın afetinden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalara başladı. Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde afetzedeler için yardım kampanyası düzenleniyor.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yangın afetinin etkili olduğu Alanya’da ve komşu ilçeler Manavgat Gündoğmuş ve Akseki'de yaraları sarmak için çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesi tarafından yardım kampanyası düzenleniyor. 6 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Atatürk Anıtı önünde kurulan Yardım Çadırı’nda destek olmak isteyen vatandaşların yardımları toplanacak ve afet bölgesine ulaştırılacak.

İHTİYAÇ LİSTESİ HAZIRLANDI

Afetzedelere ulaştırılmak üzere ihtiyaç listesi oluşturuldu. Bu anlamda kullanılmamış olmak kaydıyla çarşaf, yorgan, yastık, 6’şar kişilik tabak, çanak, çatal kaşık, tencere, su bardağı vb ürünler, kullanılmamış beyaz eşya, kanepe ve ev eşyası, ev tipi tüpler yardım için kabul edilecek. İş araç ve gereçleri anlamında yardım etmek isteyen vatandaşlar için de ihtiyaç listesi şu şekilde; baret, iş gözlüğü, dalgıç pompası, kafa lambası, el feneri, motorlu testere, karbon filtreli maske, ısıya dayanıklı eldiven, pantolon, iş ayakkabısı, iş ceketi ve pantolonu, yangın söndürme köpüğü, yangına yaklaşma elbisesi (Nomeks), kazma, tırmık, kürek, telsiz, megafon, powerbank, pil, çadır ve göz damlası.