Alanya Belediyesi 1 ayda 212 hayvan tedavi etti

Alanya Belediyesi 1 ayda 212 hayvan tedavi etti
Alanya Belediyesi Veteriner işleri Müdürlüğü’nün Eylül ayında yürüttüğü 1 aylık bakım ve rehabilitasyon programına göre toplam 62 köpek 150 kedi tedavi ve rehabilite edildi.

Sokak hayvanlarının sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri adına, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, Mobil Kısırlaştırma Ünitesi ile kısırlaştırma, rehabilitasyon ve aşılama uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor.

BİNE YAKIN HAYVANIN GÜNLÜK İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Alanya Belediyesi bakım, kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarının yanında toplam 800 kedi ve 180 köpeğin günlük yem, su ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca beslenme noktalarının sayısı da gün geçtikçe artıyor. Bölgelerde genel sağlık ve popülasyon kontrolleri ve aşılama çalışmaları da devam ediyor.

KANLI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Alanya Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Saim Kanlı, ‘Hayvan Dostu Belediye’ sorumluluğuyla hayvanlara yönelik çalışmalarını her geçen gün geliştirdiklerini söyledi. Kanlı; “Kırsal bölgeler ve merkezlerimizde yapılan uygulamalarla 106 köpek ve 60 kediye kuduz aşısı uyguladık. 65’i dişi 96 köpek ile 41’i dişi 57 kediyi ise kısırlaştırdık. 32 köpek ve 15 kediyi yeni ailelerine kavuşturduk. 28 kediyi uygulanan tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları neticesinde alındıkları bölgelere ve çeşitli besleme noktalarına yerleştirdik.” dedi.