Ahmet Yanar Esnafın sıkıntılarını dile getirdi

Ahmet Yanar Esnafın sıkıntılarını dile getirdi
Alanya Esnaf Odası eski başkan vekili ve Alanya Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Yanar'dan korona virüsü nedeni ile ilgili esnafın yaşadığı sıkıntılarla alakalı bir açıklama geldi.

Alanya Esnaf Odası eski başkan vekili ve Alanya Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Ahmet Yanar'dan korona virüsü nedeni ile ilgili esnafın yaşadığı sıkıntılarla alakalı bir açıklama geldi.

Yanar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yaklaşık üç ay önce Çin'in Wuhan bölgesinde görülmeye başlayan ve bugünse bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 yeni korona virüsü ülkemizde de görülmeye başlandı.. Dünya sağlık örgütü durumu küresel salgın olarak değerlendirip pandemi ilan etmiştir.. Maalesef mesele küresel bir ölüm kalım savaşına dönüşmüştür. Ülkemizde de vaka sayısının artmasıyla birlikte tedirginlik giderek yükselmektir.. Tedirginliğin yanı sıra haklı olarak hükümet kişisel kontağın azaltılmasına yönelik tedbirleri de hızla devreye sokmaya başladı..Bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın kendisi ailesi ve toplum yararına hükümetimizin aldığı tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyoruz.. Ne yazık ki bu zorlu süreç memleketimizde ve şehrimizde de esnaf ve vatandaşlarımızı etkileyen bir kriz haline gelmektedir..Dünyadaki küresel şirketler iş yerlerini ve imalathanelerini kapatmaktadır.. Bu da virüs salgının sağlık dışında ekonomik alanında da büyük bir fatura olacağını göstermektedir..Sağlık boyutunda hükümetimiz diğer ülkelere göre bu süreci iyi yönetmektedir..Ancak esnafımız bu beklenmedik krize borçlu ve kredili yakalanmıştır..Bu nedenle bu yükten devletimizin desteği olmadan kurtulması mümkün gözükmemektedir.. Esnafımız zaten sezon öncesi değişik yapılandırmalarla ve kredilerle faaliyetlerini sürdürmektedir..Bir taraftan kredi taksitleri bir taraftan artan Bağ-kur SSK primleri diğer taraftan yüksek kiralarla boğuşan esnafımız devletimizden destek beklemektedir.. İstem dışı oluşan bu tablonun bir sosyal sıkıntıya dönüşmemesi için tedbirlerin acilen devreye sokulması önem arz etmektedir. Esnafımızın kulağı acilen açıklanacak tedbirlerdedir.. Siyaset gözetmeksizin ivedilikle tüm oda dernek ve vakıfların derhal esnafımızın durumunu arz edecek çalışmaları yapması gerekmektedir..Faizsiz kredilerin borç ve prim ödemelerinin sicil aflarının, kredi ödemelerinin, vergi ödemelerinin turizme yönelik kira iyileştirmelerinin icra ve benzeri zorunlu ödemelerin oda ve derneklerinin belirli bir süre evrak ve aidat konusunda üyeye yardımcı olması zaruret haline gelmiştir. Devletimiz bu süreçte muhakkak suretle esnafımızın durumunu gözden geçireceğini ve gerekli tedbirleri bir an önce alacağını düşünüyoruz..Bu zorlu süreçte halkımızı vatandaşlarımızı itidale sükunete ve tedbirli olmaya davet ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir