AGD bölgesel değerlendirme ve istişare toplantıları devam ediyor

AGD bölgesel değerlendirme ve istişare toplantıları devam ediyor
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) 47. Dönem Bölgesel Değerlendirme ve İstişare Toplantıları devam ediyor.

AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantılarda AGD’nin geçmiş dönemde yapmış olduğu faaliyetler şube başkanlarının katılımıyla değerlendiriliyor. Bu kapsamda Şanlıurfa, Bitlis ve Karabük’te ilk bölgesel toplantılar gerçekleştirildi. 8 bölgede gerçekleştirilecek toplantılar ile Anadolu Gençlik Derneği gençliğe ulaşacak yeni çalışmaların istişaresini yapacak.

Salih Turhan:  Geçmişten Aldığımız Güçle Yarınlara Daha Büyük Heyecan İle Bölgesel Değerlendirme ve İstişare Toplantıları’nda konuşma gerçekleştirilen Turhan, gençlik çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Turhan, şu ifadeleri kullandı:

‘’Anadolu Gençlik Derneği şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üstlendiği misyonu geçmişten aldığı güçle, yarınlara daha büyük bir heyecanla taşıma azim ve kararlılığındadır. Anadolu Gençlik Derneği’nin projesi insan, muhatap kitlesi gençliktir. Sevdası tüm insanlığın saadetidir. 
Anadolu Gençlik Derneği "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz" anlayışı ile hareket etmiş ve bugün misyonu ve vizyonu ile bütün insanımızı kucaklayan, teknolojiyi kullanan, ilmi akademik seviyeli çalışmaları ile insanımızdan aldığı gücü yine onların istifadesine sunan özelliği ile çalışmalara devam etmektedir.
AGD’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında, tarihe, çağa ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan bireylerin yetiştirilmesini hedefliyoruz. 
Hayırlı çalışmalara imza attığımız 46. Dönemi geride bırakırken 47. Dönemde gençliğimiz, milletimiz, mazlum coğrafyalar ve tüm insanlık özverili ve gayretli çalışmalar beklemektedir. Tüm komisyonlarımızla yeni dönemin planlanması ve gençliğin ihyası için çalışmalarımıza ilk gün ki heyecanımızla sürdürmeye devam edeceğiz. 
Kampüslerde, sıralarda, kantin sohbetlerinde, mescit sohbetlerinde, okulda, yaşadıkları ev ve yurtlarda kardeşlerinin ve mazlum coğrafyaların dertleriyle dertlenmektedirler. Gençlerimizin özverili ve gayretli çalışmaları Allah’ın izniyle davamıza güç ve bereket katmaya devam edecektir.’’ 

ŞANLIURFA’DA KUDÜS NÖBETİ
AGD öncülüğünde peygamberler ve sahabeler şehri Şanlıurfa’da, Kudüs için kıyama duruldu.. Şanlıurfa’da bulunan 150 sivil toplum kuruluşu, Kudüs’ün yanında yer aldığını göstermek, Kudüs ve Filistin’deki siyonist işgalin son bulması ve tüm mazlum coğrafyaların özgürlüğüne kavuşması adına binlerce Kudüs gönüllüsü Şanlıurfa Rabia Meydanı’nda nöbete durdular.
Programda konuşan AGD - MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Kudüs ve tüm mazlum coğrafyalar özgürleşinceye kadar nöbetlerinin devam edeceğinin vurgusunu yaptı. Siyonist ve ırkçı emperyalizmin başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın birçok yerine kan ve gözyaşı götürdüğünü belirten Turhan, “Kudüs başta olmak üzere mazlum coğrafyalar özgürlüğüne kavuşacağı günü beklemektedir” dedi.
Programın ardından Salih Turhan, AGD Şanlıurfa Batıkent Mahalle Temsilciliğini ziyaret ederek, geçmişten bugüne AGD – MGV’de Şube Başkanlığı vazifelerini icra etmiş başkanlarla bir araya gelerek hasbihal etti.

ABDULGANİ HOCA’YA ZİYARET
Bölgesel Değerlendirme ve İstişare Toplantıları kapsamında bölgede bulunan AGD  - MGV Başkanı Salih Turhan, Bitlis’in kanaat önderlerinden Norşin şeyhlerinden Şeyh Abdulgani Mutlu Hoca'yı ziyaret etti.
Ziyarete Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru ve teşkilat mensupları da katılım gösterdi.
AGD Bitlis Şube Binası Açılışı Gerçekleştirildi
AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan ve teşkilat mensuplarının katılımıyla AGD Bitlis Şube Binası açıldı. Bölgesel Değerlendirme ve İstişare Toplantıları kapsamında Bitlis'te bulunan Salih Turhan, önceki gün Şanlıurfa Şubesinin ev sahipliğinde 150 STK'nın katılımıyla gerçekleşen Kudüs Nöbeti programına katılım gösterdikten sonra Bitlis'te şube binasının açılışını gerçekleştirdi.
Abdürrahim Doğru: Yılmadan, yorulmadan çalışacağız
Açılışta söz alan AGD Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru şunları söyledi: "Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şubemizin yeni şube binasının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah‘tan temenni ediyorum. İnşallah bu güzel mekânda genç kardeşlerimize, Bitlisli hemşerilerimize en güzel hizmetleri yapmayı Rabbim‘den niyaz ediyorum. Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi için, gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle; yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu ulvi yolculukta sizlerden hayır dualarınızı bekliyoruz."

Salih Turhan: Genç Kardeşlerimize Hizmet Sunacak 
Daha sonra söz alan AGD - MGV Genel Başkanı Salih Turhan da konuşmasında şunları kaydetti: "AGD Bitlis Şubesinin yeni şube binasının açılışı vesilesiyle öncelikle Cenab-ı Hakk‘a hamdü senalar olsun ki, Bitlis şubemiz tarafından en kısa zamanda hazırlanarak, geleceğimizin teminatı genç kardeşlerimizin hizmetine sunulacak olan bu binamızı, hizmete açıyoruz. Cenab-ı Hakk en hayırlı hizmetler yapmayı hepimize nasib-i müyesser eylesin. Zamanı ve mekânı emanet bilerek, yarım asırlık aşk ve azimle nice hayırlı hizmetler için yeni adımlar atıyoruz. Milletimize ve gençlerimize, sevginin ve kardeşliğin bir kez daha filizleneceği mekânlar inşa ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Gayret bizden, başarı Allah'tandır."