AFAD Depremzede kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

AFAD Depremzede kira yardımı uzatıldı mı, ne zaman bitecek?
6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kira yardımları da gündemdeki yerini koruyor. Depremzedeler için verilen kira yardımlarının ne zaman sona ereceği merak edilirken bir yandan da kira yardımının ne kadar olduğu sorgulanıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem tam 11 ili etkisi altına alarak büyük bir yıkıma neden olmuştu. 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde binlerce yapı da yıkıldı. Yaşama büyük yıkım 'Asrın felaketi' olarak kayıtlara geçerken evi yıkılan vatandaşlar için Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kira desteği ödemesi yapılmaya başlandı.

AFAD tarafından depremzedeler için yapılan kira yardımına dair merak edilenler artarken ''Ev sahibi ve kiracılara sağlanan AFAD kira yardımı ne zaman bitecek, süre uzatıldı mı?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı.

2024 DEPREMZEDE KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

6 Şubat 2023 tarihli deprem felaket ardından AFAD tarafından başlatılan depremzede kira yardımı hem ev sahiplerine hem de kiracılara yapılıyor. Depremzede kira desteği 2024 Ocak ayı itibariyle artış gösterirken destekten faydalananlar, ''Depremzede kira yardımı ne zaman bitiyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. AFAD tarafından verilen depremzede kira desteği 2024 yılında;

  • İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5 bin TL'den 7.500 TL'ye,
  • Kiracı depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi de 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarıldı.
  • Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar, taşınma yardımı alabiliyorken kira yardımından yararlanamıyor.

afad-depremzede-kira-yardimi-uzatildi-mi-ne-zaman-bitece.webp

6 Şubat deprem felaketi sonrasında başlayan kira yardımının uzatılmasına yönelik herhangi bir açıklama ise henüz bulunmuyor. Ancak bir yıl daha uzatılması yönünde beklentiler gündemde yer alırken AFAD depremzede kira yardımının 12 ay boyunca verileceği belirtilmişti. Geçtiğimiz yıl nisan ayında başlayan ödemelerin bu açıklama kapsamında bu nisan ayında sına ermesi bekleniyor. Ancak konuyla ilgili net açıklama yine AFAD tarafından yapılacak.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.