2024 Seçim yasakları ne zaman başlıyor?

2024 Seçim yasakları ne zaman başlıyor?
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili merak edilenlere yanıt aranmaya devam ediyor. Yerel seçim sürecine ilişkin merak edilenler arasında seçim yasaklarının ne zaman başlayacağı da yer alıyor.

Türkiye'de seçmenler 31 Mart 2024 Pazar günü Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için sandık başında olacak. Yerel seçimlere dair merak edilenlere yanıt aranırken 31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimler için araştırmalarda başladı.

Yerel seçimler için yasakların ne zaman başlayacağını merak edenler, ''2024 Seçim yasakları ne zaman başlıyor? 31 Mart Yerel Seçim propaganda süresi nedir?'' sorularına da yanıt aranıyor. Seçim yasaklarının ne zaman başlayacağı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından gündeme gelirken detayları derledik.

2024 SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli ve İdareler Yerel Seçimleri kapsamında seçim yasakları devreye girecek. Seçim yasaklarının neler olduğunun yanı sıra seçim yasaklarının ne zaman başlayacağı da araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 31 Mart seçimleri takvimine göre 21 Mart Perşembe günü seçim propaganda ve yasakları başlayacak. Bu çerçevede 30 Mart Cumartesi günü seçim propagandaları son bulacak. Resmi Gazete’de yayımlanan YSK Kararına göre; siyasi partiler 1 Ocak 2024 ile seçimlerin bir gün öncesi olan 30 Mart 2024'e kadar propaganda yapabilecek. Dolayısıyla seçim propagandaları seçimden bir gün önceye kadar devam edecek.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.