15 bini aşan başvuru çalışan Annelere 325 Euro destek

15 bini aşan başvuru çalışan Annelere 325 Euro destek
Çalışan annelere destek verilmek amacıyla 325 euro paradan bahsediliyor işte ayrıntılar şöyle.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 0-24 aylık çocuğu olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 Euro destek vereceği "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki" projesine 5 günde 15 binden fazla anne başvurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kadın istihdamını artırmanın Bakanlıklarının öncelikleri arasında olduğunu belirterek kadınların iş gücüne katılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Işıkhan kadın istihdamını artırmayı ve çalışma hayatı ile aile dengesini korumayı önemsediklerini ifade ederek SGK olarak kadınların istihdam sürecine katılmaları için gerekli destekleri ve çalışmaları planladıklarını açıkladı.

Başvurular 3 Haziran'da başladı. Işıkhan SGK AB desteğiyle hayata geçirdiği "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesine başvuruların başladığını belirtti. Bu proje çocuklu annelere yönelik olup 3 bin 500'ü anne 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadının kayıtlı istihdamı 12 ay boyunca desteklenecek. Proje kapsamında annelerin çocukları 36 ayını doldurana kadar Ankara İzmir ve İstanbul'da çalıştırdıkları bakıcılar için teşvik ödemesi yapılacak.

Projeyle her bir çalışan anne için aylık 11 bin 400 lira destek sağlanacak ve sigortalı annelere toplamda 13 bin Euro destek aktarılacak. Proje için gerekli teknik altyapı planlanmış olup başvuru sayısı 15 bin 166 kişiye ulaşmış durumda. Kayıtlar temmuz ayına kadar devam edecek ve ağustos ayında annelere destek ödemeleri başlayacak.