Ünlü Ekonomistten Altın Yatırımcılarına Seçim Sonrası İçin Önemli Tahminler

Ünlü Ekonomistten Altın Yatırımcılarına Seçim Sonrası İçin Önemli Tahminler
Ünlü ekonomist Mert Başaran, altın fiyatlarına dair yaptığı yeni tahminlerle dikkat çekti. Başaran, seçim sonrası altın fiyatlarında beklenen hareketliliği ve yatırım önerilerini detaylandırdı.

Ekonomist Mert Başaran’dan altın borcu olanlara uyarı geldi. Altının 4 yıldır geçemediği noktada beklediğini söyleyen Başaran, kritik seviyenin aşılması halinde bambaşka bir noktanın görüleceğini söyledi. Başaran, “Altın borcunuz varsa ödeyin. Borçlanacaksanız altınla borçlanmayın” dedi.

2024’ÜN EN MANTIKLI YATIRIM ARACINI AÇIKLADI

TGRT Haber’de ‘Para Konuşalım’ programına katılan Mert Başaran, orada “Neye yatırım yapmalıyız?” sorusuna şu yanıtı vererek, 2024 yılının en mantıklı yatırım aracını açıkladı:

"İstatistikler diyor ki eğer iyi bir şirketin hisse senedini alırsanız 10 yıl sonra çok çok daha fazla paranız oluyor. Ama istatistikler şunu da söylüyor. Hisse senedi alanları çoğu 10 yıl bekleyemiyor ortalama 6 ay. Bir eve yaptığını yatırımdaki inancı hisse senedine yapsanız kesinlikle daha çok kazanırsınız. İlk defa borsaya giriyorsanız, kuvvetle muhtemel aşağı doğru düşüş olacak sonra da psikolojiniz bozulacak. Uzun vadede bakmadan duracak enerjiniz varsa hisse senedi daha iyidir.

Ev para kazandırmaz. Aldığınız konut 10 yıl sonra da konut. Konut yatırımı sadece paranızı korumaya yarar. 100 bin TL'ye aldığınız ev 10 milyon da olsa 'çok kazandım' dersiniz ama değişen bir şey olmaz.

Şu an en mantıklı ve en kârlı olabileceğini düşündüğümüz yatırım aracı, yüzde 100 bilemeyiz tabii ama altın. Gram altın diğer yatırımlara göre en şanslı gibi gözüküyor. Yani bizim bunu 2-3 ay içerisinde gram altının koşusunun diğer varlıklardan 1 tık daha 2 tık daha fazla olacağını düşünüyoruz. Bitcoin dışında diyorum. Ama Bitcoin'in kulvarı farklı çok koşuyor. Altın mesela yüzde 20 kazandıracak dolar bazlı, Bitcoin yüzde 60-70 yapabilir. Ama geri de gelebilir. Çok hızlı gitti kimseye al demiyorum. En yatırım aracını değil, en uykuda yatırımı seçip yatırım yapmak önemli. Bitcoin o kadar hızlı koştu ki dönerse hızlı döner. Gram altın daha sakin, yani uçak yeni kalkıyor.

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT!

Altın borcu olanları da uyaran Başaran, şunları söyledi:

"Ons altın 2020, 2022, 2023 ve 2024 yılında 2074 TL'yi gördü. Ons altın 4 yıldır geçemediği noktaya geldi. Şimdi bu noktayı geçersem 'önüm açılacak' diyor. Altın neyi bekliyor? ABD'deki faiz indirimlerini bekliyor. Eğer yakın bir gelecekte ABD faiz düşüşüyle ilgili ufak ufak sinyal verirse altın 2074 dolar bandını kırıp bambaşka yerlere gelecek. Bu noktayı geçtikten sonra kimse zararda değil.

Seçimden sonra ons altının ve dolardaki artışla gram altının 2.500-2.700 TL'yi görmesi hayal değil. Hatta yıl sonunda 3.000 TL'yi görebilir. Hep söylüyorum. Önümüzdeki 2- 3 ay için altın borcunuz varsa ödeyin. Borçlanacaksanız altınla borçlanmayın. Tedbirli olalım."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir