Türkiye, Avrupa’daki En Yüksek Evlilik Oranına Sahip Ülke Oldu

Türkiye, Avrupa’daki En Yüksek Evlilik Oranına Sahip Ülke Oldu
Türkiye, Avrupa Birliği istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre evlenme oranlarında birinci, boşanma oranlarında ise üçüncü sırada yer alıyor. 1964-2022 arasındaki verilere göre Türkiye, nüfusa göre evlenme oranlarının en yüksek olduğu ülke konumunda. 2022'de binde 6,8 evlenme oranıyla Türkiye, Arnavutluk ile birlikte ilk sırada yer alırken, bunu Macaristan, Letonya ve Romanya takip ediyor.

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre, Türkiye evlenme oranlarında birinci, boşanma oranlarında ise üçüncü sırada yer alıyor.

Eurostat’ın 1964-2022 verilerini içeren rapora göre, Türkiye nüfusa göre evlenme oranlarının en yüksek olduğu ülke konumunda. 2022’de binde 6,8 evlenme oranıyla Türkiye, Arnavutluk ile birlikte ilk sırada yer alırken, bu durumu Macaristan, Letonya ve Romanya takip etti.

Boşanma oranlarında üçüncüyüz

Türkiye, 2022 yılındaki boşanma oranlarında binde 2,1 ile İsveç’le üçüncülüğü paylaşıyor. Letonya ve Litvanya boşanmaların en yaygın olduğu ülkelerken, Türkiye bu alanda da dikkat çekiyor.

Evlilik dışı çocuk sahipliğinde sonuncuyuz

Türkiye, evlilik dışı çocuk sahibi olma oranlarında diğer Avrupa ülkelerinden büyük farkla ayrışıyor. Fransa, Portekiz ve Bulgaristan gibi ülkelerde çocuk sahibi evli olmayan çiftlerin oranı yüksekken, Türkiye’de bu oran yüzde 3’te kalıyor.

Türkiye, Avrupa’da evlenme ve boşanma oranlarıyla öne çıkarken, evlilik dışı çocuk sahibi olma konusunda diğer Avrupa ülkelerinden farklı bir tablo çiziyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.