TOKİ arsa belirleme kura takvimi! TOKİ arsa yeri sorgulaması nasıl yapılır?

TOKİ arsa belirleme kura takvimi! TOKİ arsa yeri sorgulaması nasıl yapılır?
Hayat pahalılığının günden güne arttığı bir dönemde yeni bir konut satın almak yerine kendi arsasını satın alarak devlet desteği ile birlikte üzerine konut inşa etmek isteyenler TOKİ arsa belirleme kura takvimi ne zaman, belli oldu mu? sorularını araştırıyor. Arsa yerini öğrenmek isteyenlerin yapması gerekenler haberimizde​​​​

81 ilde TOKİ tarafından açılmış ve ilana çıkan arsalara başvuruda bulunan adaylar arsa yerleri ne zaman belli olacak? sorusunu araştırıyor. TOKİ arsa kuraları ilk evim arsa projesi kapsamında kura çekimi yapılarak tamamlandı. Kriterleri karşılayan vatandaşlar kuraya katılarak hak sahipliği olma şansını yakaladı.

Hak sahipleri ortaya çıktı. Sırada arsa belirleme kura çekilişleri başladı. Hangi vatandaşa hangi arsa düşecek?

Kim hangi arsanın sahibi olacak? Bu sayede öğrenilebilecek. TOKİ tarafından yapıma başlanan, elektrik, su, doğalgaz altyapısı hazırlanan ve planı tamamlanan konutlar 29 ilde satışa sunuldu. TOKİ ilk evim projesi ile aynı dönemde başlayan TOKİ ilk evim arsa projesinin kurası tamamlanarak müstakil ya da müşterek arsa hak sahipleri ile buluştu.

TOKİ Arsa Yeri Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Ancak sırada arsa belirleme kurası bulunuyor. Tamamen şeffaf bir platform üzerinden noter huzurunda hazırlanan arsa belirleme kurası ne zaman yapılacak? araştırılmaya başlandı.

TOKİ resmi internet sitesi üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşıma göre arsa belirleme kura takvimi web sitesi üzerinden paylaşılacak. Kura tarihleri sms ile hak sahiplerinin cep telefonuna iletilecek. Ardından sözleşme aşaması başlıyor. TOKİ resmi internet sitesi üzerinden bu aşamayla ilgili de detaylı bilgiye yer verdi. Başvuruda hak sahipliği kazananlara hangi arsa çıktı? E-devlet üzerinden sorgulama yapılabilecek.