TCMB sonrası bankalarda çok şiddetli FAİZ depremi! 12 banka SON DAKİKA duyurdu

TCMB sonrası bankalarda çok şiddetli FAİZ depremi! 12 banka SON DAKİKA duyurdu
Merkez Bankası 500 baz puan faiz arttırdı TCMB sonrası bankalarda çok şiddetli FAİZ depremi yaşandı. 12 banka son dakika duyurdu...

TCMB sonrası bankalarda çok şiddetli FAİZ depremi! 12 banka SON DAKİKA duyurdu - Piyasalarda yaşanan Merkez Bankası şoku sonrasında bankalarda Cuma günü açılış depremi yaşandı. Alınan kararlar peş peşe açıklanırken 12 banka yeni güncellemelerini duyurdu.

Yapılan açıklamalar sonrasında ne yazık ki bankaların ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında rekor yükseliş yaşandı. Bankalar daha önce de kredi kartından taksitli nakit avans tutarlarını ve taksit sayısını düşürdükleri için vatandaşa bankalardan kredi musluğu tamamen kapanmış oldu...

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, KREDİ FAİZLERİ YÜKSELDİ Mİ?

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında en sert yükseliş ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşandı. Bayram önü nakde sıkışan vatandaşlar bankaların kapısını çalmaya hazırlanırken yeni rakamlar karşısında şoke oldu. İhtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 5 seviyesine çıkarak rekor kırdı.

50-bin-tl-kredi.jpg

8 banka faiz oranlarını yükseltirken en düşük faiz oranı yüzde 3,99 seviyesine çıkartıldı. Bu oran üzerinden en uygun kredi veren banka ise TEB oldu. 36 ay vadeli 50 bin TL ihtiyaç kredisi çeken kişilerin aylık taksit tutarı 3 bin 95 TL olacak.

konut-kredisi.jpg

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, EN UYGUN KREDİ HANGİ BANKADA?

4 banka ise konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. En uygun konut kredisi faiz oranı yüzde 2,94 seviyesine fırlarken bu oran üzerinden 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi çeken kişilerin aylık ödemeleri 30 bin 337 TL olarak gerçekleşecek.

1 milyon liralık konut kredisi çeken kişilerin bankaya ödeyeckeleri toplam geri ödeme tutarı ise en düşük faiz oranı rakamında bile 3 milyon 658 bin liraya çıktı. Yani 1 milyon liranın ödenen faizi 2 milyon 658 bin liraya fırlamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.