Tasarı kabul edildi! En az maaş alan emekliye Haziran ayında tek seferlik 13 bin TL ödenecek!

Tasarı kabul edildi! En az maaş alan emekliye Haziran ayında tek seferlik 13 bin TL ödenecek!
Kurban Bayramı yaklaşıyor. Milyonlarca emeklinin aklındaki tek soru “bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?” SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensubu onlarca vatandaş Haziran ayında tek seferlik en az 13.000 TL maaş alacak. İşte detaylar

Haziran ayının gelmesiyle birlikte emekliler ihya olacak. Milyonlarca emekli bayram öncesi ikramiyelerini hesabında bulacak. Tahsis numarasının son hanesine göre emekli bayram ikramiyeleri hesaplara tek tek aktarılacak. Konuyla ilgili Bakan Vedat Işıkhan bayram öncesinde ödemelerini yapılacağına dikkat çekti.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı için de ikramiye ödemesi yapılacak.

2024 Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

Geçtiğimiz yıl 2.000 TL olarak yatırılan Kurban Bayramı ikramiyesi bu yıl zamlı olarak hesaba yatacak. Emekliler bayram ikramiyesi olarak 3.000 TL ödeme alacak. İstisnasız tüm emeklilere verilecek olan bu ikramiye ile en az 10.000 TL maaş alan bir emekli Haziran ayına özel 13.000 TL ek ödemeden faydalanmış olacak.

Kurban Bayramı İkramiyesi Geri Ödenecek mi?

Devletin her yıl Ramazan ve Kurban bayramında iki kez ödediği ikramiye geri ödemesiz olarak hesaba aktarılır. Bu sebeple Kurban bayramında emekliye ödenecek olan 3.000 TL ikramiyenin geri ödenmesi söz konusu değildir.

Bu yıl ikramiye ödemelerinin 10 Haziran ile 14 Haziran tarihleri arasında hesaplara otomatik olarak yatırılması bekleniyor. İkramiyenin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen emekli e-devlet platformuna girerek sorgulama yapabilir.