SGK kimliğiyle gelene 8 bin 240 TL yardım yapacak! Bu yardımı bilmeyenin hakkı kaybolacak

SGK kimliğiyle gelene 8 bin 240 TL yardım yapacak! Bu yardımı bilmeyenin hakkı kaybolacak
SGK tarafından bir defaya mahsus 8240 TL emekli maaşı ödemesi yapılacak. Yapılacak yeni yardımlara ilişkin açıklama yapıldı. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belli koşullar altında 8.240 TL tutarında bir destek ödemesi sağlayacak. Bu mali yardım geçici olarak verilmektedir. Destek ödeneklerine ilişkin bir açıklama yapa SGK, istenen şartla hakkında da bilgiler verdi. Peki kimler başvurabilir? Kimler SGK cenaze yardımından yararlanabilir? Detaylar burada..

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılara birçok emeklilik ödemesi ödüyor. Cenaze nafakası adı verilen bu ödeme belirli koşullar altında toplu olarak ödenmektedir. Bu destekten yararlanabilmek için SGK'nın belirli şartları taşıması gerekmektedir. Peki cenaze nafakası kime veriliyor? Cenaze desteği almanın şartları nelerdir? İşte SGK cenaze desteği hakkında bilmeniz gerekenler…

CENAZE DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Cenaze desteği alabilmek için gerekli koşullar SGK tarafından yayımlandı. Sigortalı çalışanlar, iş kazası, sürekli sakatlık, meslek hastalığı, maluliyet veya yaşlılık yardımlarından şartlı olarak yararlanma hakkına sahiptir. Bu kişinin ölmesi halinde yakınları cenaze nafakası talebinde bulunabilir.

SGK kimliğiyle gelene 8 bin 240 TL yardım yapacak

Cenaze Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Cenaze yardımları öncelikle ölen sigortalının eşine ödenir. Eşi veya çocuğu yoksa ve çocuğu yoksa ebeveynleri cenaze yardımından yararlanabilir. Sigortalının anne ve babası olmadan ölmesi durumunda kardeşleri cenaze yardımı alabilir. Devlet, söz konusu sıralamaya cenaze desteği veriyor. Ancak profile bağlı olarak cenaze desteği sağlanacaktır.

CENAZE YARDIMI NASIL TALEP EDİLİR?

Cenaze yardımı talep etmek için yukarıda sayılan şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Şartları taşıyan kişiler cenaze yardımı için SGK'ya başvurabilirler. Başvurular dilekçe ile yapılmalıdır.

CENAZE DESTEĞİ MİKTARI NE KADAR?

Cenaze desteği miktarı 6 ayda bir kademeli olarak artmaktadır. SSK ve Bağ-Kur çalışanlarına ödenen enflasyona göre belirlenen cenaze ödeneği 3 bin 385 TL iken, Emekli Sandığı emeklileri veya çalışanlarına ödenen cenaze ödeneği miktarı 8 bin 240 TL oldu. Cenaze desteğine ilişkin detaylı bilgiye Ders Kitabının resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir