SED destek hizmeti ön başvuru ekranı erişime açıldı! Öğrencisi için düzenli destek almak isteyenler ne yapmalı?

SED destek hizmeti ön başvuru ekranı erişime açıldı! Öğrencisi için düzenli destek almak isteyenler ne yapmalı?
Sosyal ve ekonomik destek hizmeti (SED) tüm çocukların aynı ortamda fırsat eşitliğini aynı derecede yakalayabilmesini sağlayacak yardım kaynaklarını barındıran bir destek türüdür. SED destek hizmetinden faydalanmak isteyen çocuklu ailelerin başvurarak düzenli destek ödeme alabileceği başvuru ekranına nasıl ulaşılır? İşte detaylar

İçinde bulunduğu sosyal ortamda çocuğun standardını yükselterek fırsat eşitliği yakalamasını sağlayacak SED destek ödemeleri ön başvuruya açıldı. Sanatsal, sportif veya kültürel faaliyetlerden aynı oranda faydalanmasını sağlayacak bu destek kapsamında çocukların refah içinde yaşamalarını sağlamak hedefleniyor. SED destek ödemesinden kimler nasıl faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bir dilekçe yardımıyla şahsen başvuru yapılabilir. İsteyenler SED destek ödemesi için e-devlet platformunu da kullanabilir ASHB Sosyal Ekonomik Destek ön başvuru ekranı aracılığı ile sosyal ekonomik destek hizmeti ön başvurusu yapılabilir.

SED Destek Hizmetinden Kimler Faydalanabilir? Başvuracakların Hangi Belgeleri Teslim Etmesi Gerekir?

SED destek ödemesine başvuracak muhtaç sahibi ailelerin T.C kimlik numarasını beyan etmesi ve gerektiği anda sağlık raporunu öğrenci belgesi ile teslim etmesi gerekecek. İŞKUR ya da meslek kurslarına başvurduğuna dair bir belge müracaatçının durumunu tespit amaçlı talep edilecek.

SED destek ödemesi kapsamında bu yıl memur maaş katsayısı üzerinden yapılan hesaplama ile en az 3.614 TL en fazla 5.782 TL ödeme yapılacak