Onlara birikmiş aidat ve kâr payına ek, asgari ücretin 5 katına kadar ödenecek!

Onlara birikmiş aidat ve kâr payına ek, asgari ücretin 5 katına kadar ödenecek!
Sosyal yardımlar ile ilgili kanuni hükmün belirtildiği genel yönetmelikte belirli şartları karşılayanların aidat ve kar payına ek asgari ücretin 5 katı kadar ödeme alması mümkün hale geldi. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar

Sosyal yardım konusunun paylaşıldığı kanun taslağında maluliyet yardımı başlığı altında geçen madde 9'da yer verilen bilgiye göre o kişilerin kesin işlemleri ile rapor tarihinden itibaren dönemin brüt asgari ücretin 5 katına kadar maluliyet yardımı alması mümkün olacak.

Posta ve Telgraf Teşkilatı biriktirme ve yardım sandığı yönetmeliğinin ölüm, maluliyet, doğal afet ve emeklilik yardımları ile ilgili işlemleri esas alan bölümünde 38. 39. 40. ve 41. maddeleri dikkate alınarak sandığın üyelerine veya ölümlerinde mirasçılarına yapılacak olan yardımlara detaylıca yer verildi. Üç bölümde yer alan maluliyet yardımı esaslarındaki o kritik detay dikkat çekti.

Onlar Brüt Asgari Ücretin 5 Katına Kadar Maluliyet Yardımı Alacak!

Yaşadığı sakatlık ya da kaza nedeniyle bedenen kazanç sağlayamayacak bir duruma gelenler, tedavisi imkansız bir hastalık nedeniyle görevini yapamayacak duruma gelenler, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kanunu kapsamında malulen emekliliğe sevk ediliyor. Bu kişiler kesin işlemli rapor tarihindeki brüt asgari ücretin 5 katına kadar maluliyet yardımı alabiliyor.

Üstelik maluliyet yardımı alan tüm hak sahipleri genel yönetmelikteki 45.madde gereğince birikmiş aidat ve kar payı ödemesi de alıyor. Maluliyet yardımından faydalanmak isteyenlerin maluliyeti tespit edecek kesin işlemli sağlık kurulu raporu bulunması gerekiyor.