Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul öğrencisi olan ailelere destek! 5.782 TL destek ödemesi nasıl alınır?

Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul öğrencisi olan ailelere destek! 5.782 TL destek ödemesi nasıl alınır?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek hizmet kapsamında dar gelirli aileleri desteklemeye devam ediyor. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul çağında öğrencisi olanlar için destek ödemesi nasıl alınır? İşte detaylar

Hayat standartlarını sağlıklı hale getirmek, çocukların sosyal ekonomik destek hizmeti ile birlikte fırsat eşitliği yakalayarak sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden faydalanmasını sağlamak için bakanlık destekleri sürdürülüyor. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında çocuklu ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri zamlı tutar üzerinden hesaba yatmaya başladı.

Sosyal Ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinden Kimler Nasıl Yararlanır?

İhtiyaç sahibi aile bir dilekçe yardımı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne giderek şahsen başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra bulunulan ildeki Sosyal Hizmet Merkez müdürlüklerine gidilerekte başvuru yapılabiliyor.

E-devlet üzerinden ön başvuru yapmak isteyenler ise türkiye.gov.tr adresine girerek “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” adımları takip edebiliyor. Başvuru yapıldıktan sonra hak sahipliği kazanmasına uygun görülenler için sosyal inceleme süreci başlıyor.

SED Destek Ödemesi Teslim Edilmesi Gereken Evraklar

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ile çocuğun ailesi yanında desteklenmesi uygun görülmesiyle birlikte bazı belgeler isteniyor. SED destek ödemesinden faydalanmak isteyenler için istenen işte o belgeler:

  • T.C kimlik numarası beyanı

  • Gerekli görüldüğünde sağlık raporu

  • Öğrenci belgesi

  • İŞKUR ya da meslek kurslarına başvurulduğuna dair belge

  • Müracaatçının durumunu tespit amacıyla talep edilecek bazı belgeler

2024 SED Destek Ödeme Tutarı

  • Okul öncesi çocuk için 3.614,13 TL

  • İlköğretime devam eden çocuk için 5.421,20 TL

  • Ortaöğretime devam eden çocuk için 5.782,62 TL