Tasarrufun böylesi o Öğretmenlerin tepkisini aldı

Tasarrufun böylesi o Öğretmenlerin tepkisini aldı
Öğretmenlerden gelen tepkiler arttı. O makinaların kaldırılması kararı büyük yankı uyandırdı. Tasarruf adına alınan bu karar öğretmenler arasında rahatsızlık yarattı.

Öğretmenlerin yapılan tasarruflarda kendilerinin ders sonrası keyfi olan o konudaki kısıtlamaya tepkileri oldu. Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara yazı gönderdi. Yazıda, tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda o makinelerin kullanılmamasını istendi.

Öğretmenler her ders sonrası bir mola anlamında yaptıkları o keyfin de ellerinden alınmasının önüne geçmek için tepkilerini artırdılar. Eğitim-İş Karabük İl Başkanı, bu tasarruf kararına tüm öğretmenlerin şaşkınlıkla tepki verdiğini belirtti. "Bu bizim keyfimiz değil. Kırk dakika ders anlatıyoruz, boğazımızın rahatlamasına bile karşılar" dedi.

Öğretmenler tüm molaları sonrası o keyfi yerine getirmek için bazen sabırsızlanıyorlardı, ta ki o karar gelinceye kadar. Çelik, genelgenin geri çekilmesini talep ederek, öğretmenlerin zaten çayını kahvesini evinden getirdiğini, bu tasarruf kararının ekonomik yükü öğretmenlere yüklediğini vurguladı. "Bir bardak çayla mı tasarruf olur, makam araçlarıyla mı?" diye ekledi.

Öğretmenler yapılan bu çay makineleri ve ısıtıcı konusunda getirilen tasarruf emirlerine tepki göstermeye devam etmektedir. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak da benzer görüşler belirtti. "Öğretmenin çayına göz diktiler. Emekçiden, memurdan tasarruf etmeleri isteniyor ama ülkenin kaymağını yiyenlerden bir beklenti yok" dedi.

Öğretmenler, bu tasarruf konusuyla beraber ders zili mola için çaldığında artık o çay keyfini yapmaları gereken ekipmanlardan uzak kalacaklar. Bu uygulamanın doğru olmadığını ve genelgenin geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti. Okullara gönderilen genelgede, kamu binalarında ısıtıcı ve çay makinası kullanımının yasaklandığı, konunun hassasiyetle takip edilmesi ve gerekli denetimlerin yapılması gerektiği ifade edildi. Genelgenin ivedilikle uygulanması istenildi.