MEB SON DAKİKA duyurdu! 06.59'da RESMİ GAZETE kararı çıktı öğrencilere 21.450 TL eğitim desteği parası

MEB SON DAKİKA duyurdu! 06.59'da RESMİ GAZETE kararı çıktı öğrencilere 21.450 TL eğitim desteği parası
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında atılan imzalar kapsamında öğrencilere eğitim ve öğretim desteği ödenmesine karar verildi. İşte rakamlar...

MEB SON DAKİKA duyurdu! 06.59'da RESMİ GAZETE kararı çıktı öğrencilere 21.450 TL eğitim desteği parası - Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak alınan karar kapsamında öğrencilere eğitim ve öğretim desteği olarak ödenecek tutarlarda yeni rakamlar belirlendi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından:

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ İÇİNDE VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ DIŞINDA AÇILAN ÖZEL MESLEKÎ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNDE ÖĞRENİM GÖREN/GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ VERİLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1- 2/9/2023 tarihli ve 32297 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri İçinde ve Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğde yer alan Tablo 1 ve Tablo 2 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

tablo-1.jpg

tablo-2.jpg

MADDE 2- Bu Tebliğ Şubat 2024 ve Haziran 2024 taksit ödemeleri için geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümleri Millî Eğitim Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı tarafından müştereken yürütülür.

Söz konusu karar kapsamında mesleki ve teknik anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak ödenecek olan rakamlarda söz konusu karar kapsamında artışa gidildi. Ödenecek en düşük destek miktarı 16 bin 890 liraya ve en yüksek destek miktarı ise 35 bin 938 liraya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.