Mağdurların sayısı artıyor Borsada AGROT Paniği

Mağdurların sayısı artıyor Borsada AGROT Paniği
Geçtiğimiz yıl kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech teknoloji hissesi kısa sürede 47 liraya kadar yükseldi. Bugün ise hissede sert bir düşüş yaşandı ve hisse taban oldu. Son 4 günde yüzde 40 değer kaybeden hisse hakkında çarpıcı iddialar oluştu.

Geçen yıl kasım ayında 5.21 liradan halka arz edilen Agrotech Teknoloji hissesi, hızla yükselerek 47 liraya ulaştı. Bugün ise hisse tekrar taban yaptı. Son dört günde yüzde 40 değer kaybetti. Eski medya patronunun bu süreçte satış yaptığı konuşuluyor. Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. firmasının bu mağdur oluşmasına sebep olan durumlar ve dahası.

Agrotech Şirketi, 20 Şubat'ta hisse fiyatının 47 lira ile zirveye ulaştığını ve bu nedenle 10 milyon lotluk geri alım programı açıkladığını duyurdu. Bu durum, 5 liradan halka arz edilen hissenin 40 lira üzerinden alım yapılması nedeniyle şaşkınlıkla karşılandı.

Agrotech isimli şirket, görkemli bir toplantı ile elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı. Şirket, yerli ve milli otomobil üretimine başlayacağını belirtti. 4 Nisan'da Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri'nin elektrikli araç, motor ve batarya üretimine başlayacağı duyuruldu.

Hissede pozisyonu olan eski medya patronunun, satış yaptığı iddia edildi. Son bir haftada yoğun satış yaparak hisseyi dört günde yüzde 40 düşürdü. Bu durum, Agrotech firmasının mağdurlarını ortaya çıkardı. Borsa kulislerinde, akademisyen ve bürokratların yüksek fiyatlardan hisse aldığı konuşuluyor. Borsada gündeme oturan Agort paniği bakalım önümüzdeki günlerde nasıl netleşecek.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.