Küçük illere rağbet…. Orada ev sahibi olanın sırtı yere gelmeyecek! Zengin yapan iller…

Küçük illere rağbet…. Orada ev sahibi olanın sırtı yere gelmeyecek! Zengin yapan iller…
Haziran ayının gelmesi ile birlikte Temmuz ayı da yaklaştı. Asgari ücretlilerin maaş artışı beklediği bir dönemde emekli ve memurun kaderi yeniden şekillenecek. Son paylaşılan verilerde konut piyasaları da hareketlendi. Enflasyonun değeri ile birlikte artışa geçen konutlar artık küçük şehirlerde daha kıymetli oldu. İşte ileride zenginliğin anahtarı olarak görülen o iller

Herkes büyük şehirlere odaklandı. Ancak küçük şehirlerde yaşayan ev sahipleri harekete geçti. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerde artan kira fiyatları moral bozarken bu kez listeye küçük illerde eklenmeye başlandı. Farkında olmadan gelişim gösteren yerlerde bulunan evlerin değeri katlanarak artıyor.

Mayıs ayı TÜFE verilerinin açıklanmasının ardından yıllık enflasyon %75,45'e ulaştı. Ekonomik verilere göre bu yeni bir zirveye işaret ediyor. Haziran ayında tersi bir rota beklenirken gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren farklı bir döneme de girildi. Konut piyasalarında satışlar yavaşladı. Fakat konutların değeri dünden güne arttı.

O iller Büyük İllere Fark Attı!

Şubat ayında yıllık ortalama konut fiyatlarındaki artış %58,30 Mart ayında %52 oldu. Şubat ayında itibaren yıllık bir değer kaybı yaşandığı fark ediliyor. Bu konuya Türkiye'nin illeri bazında bakıldığında Mayıs ayı itibariyle tablo değişti. Bazı illerde enflasyon üzerinde fiyat artışları gözlemlendi.

Ardahan'da bir evin ortalama metrekare fiyatı 16.451 TL oldu. Tunceli'de 23.071 TL. Gümüşhane'de 17.763 TL. Erzincan'da ise 19.576 TL'yi gördü. Endeks verilerinde İstanbul, Ankara, İzmir sıranın gerisinde kaldı. İstanbul'da son bir yılda konut fiyatları %48,99, Ankara'da %55,31, İzmir'de %46,61 oranında artış kaydetti.