Alanya Belediyesi, Vatandaşlara Ücretsiz Su ve Lif Kabağı Dağıtıyor

Alanya Belediyesi, Vatandaşlara Ücretsiz Su ve Lif Kabağı Dağıtıyor
Alanya'da gerçekleştirilen projede, Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ücretsiz su ve lif kabağı fideleri halka dağıtıldı.
Alanya'da gerçekleştirilen proje kapsamında, Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından ücretsiz su ve lif kabağı fideleri dağıtıldı.

Cuma Pazarı’nda yapılan dağıtıma, Alanya Belediye Başkan Vekili Murat Levent Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

DAĞITIM KONAKLI, AVSALLAR VE SALI PAZARI’NDA DEVAM EDECEK

Projeyle, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında yetiştirilen 19 bin 100 adet su kabağı ve lif kabağı fidesi vatandaşlarla buluşturuluyor. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Alanya Belediyesi ile Alanya Kent Konseyi yetkililerine teşekkür ettiler. Fide dağıtımı, 14 Mayıs Salı günü Salı Pazarı’nda, 15 Mayıs Çarşamba günü ise Konaklı ve Avsallar Mahallelerinde kurulacak olan pazarlarda devam edecek.

SU KABAĞI NEDİR?

Su kabağı kurutulduktan sonra tarih boyunca çeşitli alanlarda kullanılmıştır. İçi çakıl ve tuzlu su ile temizlendiği zaman içme suyunun depolanması için kullanılmış ve sıcak yaz günlerinde suyu soğuk tutma özelliğinden dolayı termos vazifesi görmüştür. Su kabağı yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, şekerlik, vazo, çiçek saksısı kepçe, abajur, aplik, saklama kapları, kalemlik, mutfak gereçleri ve büro malzemeleri olarak değerlendirilmektedir.

LİF KABAĞI NEDİR?

Lif kabağı, temel olarak cilt için tercih edilen bir üründür. Öte yandan bulaşıkları yıkamak için de kullanılabilir. Doğal bir ürün olmasından dolayı, cilt bakımında sıklıkla kullanılır. Kabak lifinin en çok bilinen faydası, cildi ölü derilerden arındırmasıdır. Kabak lifi, aynı zamanda yeni hücrelerin gelişmesine de katkıda bulunur. Selülitin azalmasına yardımcı olur. Kabak lifi, düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman ciltteki portakal kabuğu görünümünü en aza indirir. Batıklar için etkilidir. Kabak lifi, özellikle geçmek bilmeyen batıklar için en etkili çözümler arasında yer alır. Kan dolaşımını artırır. Böylece varis ve selülit gibi problemlerin önüne geçmeye çalışır. Diğer banyo liflerinden farklı olan kabak lifi, sert yapısı ile ciltteki kiri kolayca arındırır. Eski sivilce izlerini azaltmaya yardımcı olan kabak lifi, ayrıca yeni sivilcelerin oluşumunu da engelleyebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.