Alanya İnşaat Sektöründe Kriz Tehlikesi Alarmı

Alanya İnşaat Sektöründe Kriz Tehlikesi Alarmı
Alanya'daki inşaat sektöründe yaşanan düşüş endişeye neden oluyor. Sektör temsilcileri, maliyetlerin artması ve satışlardaki durgunluk sebebiyle devletin müdahalesini talep ediyor.
Alanya'da inşaat sektöründe yaşanan düşüş trendi endişe yaratıyor. Temsilciler, maliyetlerdeki artış ve satışlardaki durgunluk nedeniyle devletin müdahalesini istiyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve büyük bir yükseliş gösteren inşaat sektöründe düşüş trendi hızla devam ederken, yaşanan bu durgunluk sektörün en büyüklerini bile ciddi manada sarsmaya başladı.

'BÖYLE GİDERSE SONUMUZ HİÇ İYİ DEĞİL'

İnşaat sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamalarda inşaat yapım maliyetlerinin fahiş oranlarda artmaya devam ettiğini belirtirken, yaşanan durgunluk nedeni ile de ellerindeki hazır ve bitmiş gayrımenkulleri satamamaktan yakınıyor.

'DEVLETİN BİR AN ÖNCE EL ATMASI GEREKİYOR'

İnşaat sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamalarda hissedilen enflasyonun TÜİK'in açıkladığı rakamlarla hiç ilgisinin olmadığını aktarırken, ' Sadece döviz bazında baktığımızda bile son 3 aylık kısımda beton 70 Euro iken 85 Euro oldu. Senelik bazındaki TL artışını söylemek bile istemiyoruz. Çok ciddi göz ardı edilemeyecek artışlar var' dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.