Hem motorin hem benzin çifte zam çok cep yakacak! Fiyat listeleri güncellendi 45 liraya el sallıyorlar

Hem motorin hem benzin çifte zam çok cep yakacak! Fiyat listeleri güncellendi 45 liraya el sallıyorlar
Döviz ve petrol kurunda yaşanan yükselişten kaynaklı olarak akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ederken bir zam daha hem motorin hem de benzin tarafına geldi. Zam pompa fiyatına yansırken güncel fiyatlar da cep yaktı.

Küresel piyasalarda petrol kurunun yükselişi sürüyor. Döviz kurunun da yükselmesi ile beraber doların 30 TL üstündeki hızlı artışı da petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. Benzin ve motorine zam gelmeye devam ederken geçtiğimiz hafta gelen zammın ardından benzin ve motorine yeni zam kaydedildi.

Benzin ve motorin tarafına gelen çifte zammın ardından fiyatlar cep yakarken istasyonlarda da fiyat listesinin güncellendiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta gelen zammın ardından bu geceden itibaren benzin ve motorine yeniden zam geldi.

MOTORİN VE BENZİNE ZAM

Benzin yapılan zamla rekor seviyeye yükseldi. 21 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1,37 TL zam yapıldı. Motorin fiyatlarına da zam kararı alındı. 21 Mart 2024 itibariyle benzine 1 lira 34 kuruş, motorine ise 1 lira 11 kuruş zam geldi.

Son yapılan zamla birlikte benzinin litre fiyatı 43,45 TL'ye yükseldi. Motorinin litre fiyatı 1,13 TL zamla 42,98 TL oldu.

hem-motorin-hem-benzin-cifte-zam-cok-cep-yakacak-fiyat-listeleri-guncellendi-45-liraya-el-salliyorla.jpg

21 MART AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL (AVRUPA)

Benzin: 43,40 TL/LT

Motorin: 42,93 TL/LT

İSTANBUL (ANADOLU)

Benzin: 43,41 TL/LT

Motorin: 42,93 TL/LT

ANKARA

Benzin: 44,13 TL/LT

Motorin: 43,72 TL/LT

İZMİR

Benzin: 44,33 TL/LT

Motorin: 43,92 TL/LT

Yılbaşında benzin fiyatları 34,51 TL seviyesindeydi. Son yapılan zamla birlikte yılbaşından bu yana benzin fiyatları yüzde 26 artmış oldu. Motorinin litre fiyatı ise yılbaşında 37,14 düzeyindeydi. Yılbaşından bu yana motorin ise yüzde 16 zamlandı. Zamların son bulması için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuyla ilgili bir atacağı ileri sürülse de zam haberleri gelmeye devam ediyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir