Hak sahipleri belli oldu! Onlara 1.600 TL ödeme yapılacak!

Hak sahipleri belli oldu! Onlara 1.600 TL ödeme yapılacak!
Hanede sosyal güvencesi bulunmayan bireyler için 3294 sayılı kanun kapsamında destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Kimlik belgesi ile başvurana toplamda 1.600 TL'ye kadar ödeme yapılmaya başlandı. Haziran ayı boyunca sunulan bu destekten kimler, nasıl faydalanacak? İşte detaylar

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı hak sahipleri ile buluşmaya başladı. Hanede sosyal güvencesi bulunmayan bireyler kanunlar kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildiğinde her ay için hesaplanıp iki ayda bir ödemeden faydalanabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım programı kapsamında eşi vefat etmiş kadınlara yönelik sunulan destek ödemeleri 1.000 TL olarak hesaba yatıyor. Her ay için hesaplanarak iki ayda bir hesaba aktarılan bu destekler kimlik belgesi ile yapılan başvuru da alınabiliyor.

1.600 TL Destek Ödemesi Kimlere Verilir?

Hanede sosyal güvencesi bulunmayan ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara veriliyor. Bakanlık tarafından desteklenen eşi vefat etmiş kadınların yanı sıra öksüz ve yetimlere de yardımlar yapılıyor.

Annesi ya da babasını kaybetmiş olan çocuklara kimlik belgesi ile başvuru yapıldığı anda her ay için hesaplanıp iki ayda bir 600 TL ödeme yapılıyor. 3294 sayılı kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası ya da her ikisi de vefat etmiş çocuklar için öksüz ve yetim yardımı 2024 yılında da düzenli olarak hesaplara yatırılmaya devam ediyor.