"Gönlümden 23 milyar dolardan fazla gelir beklentisi geçiyor"

"Gönlümden 23 milyar dolardan fazla gelir beklentisi geçiyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk TV’de Serap Belet’in sunduğu Haber Özel Programı’nda soruları yanıtladı. Konuşmasında bu yılki turist sayısı beklentisine değinen Bakan Ersoy, "Bu sene rakip ülkeleri hızlı koşarak yakaladık. 25 milyon turist hedefini yakalayacağımızı düşünüyoruz. Geçen seneki 12 milyar dolarlık geliri de 20 milyar dolara çıkaracağımızı düşünüyoruz. Gönlümden ise 30 milyon turist ve 23 milyar dolardan fazla bir gelir beklentisi var" dedi.

 "Rusya Birinci, Almanya ikinci, Ukrayna üçüncü olur"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Habertürk TV’de gündemdeki konulara dair soruları yanıtladı. Bakan Ersoy'un cümlesine şu sözlerle başladı ; "Geçtiğimiz yıl yaklaşık 16 milyon turistle kapattık. Bu dönem de çok iyi bir süreç yönettik. Sağlık Bakanlığı
ile masaya oturduk bu dönem için hedeflerimizi belirledik. Çok sayıda büyükelçi ile Antalya'da bir araya geldik. Bu yıl rakip ülkeleri de hızlı koşarak yakaladık. 25 milyon turist hedefini yakalayacağımızı düşünüyoruz. Geçen seneki 12 milyar dolarlık geliri de 20 milyar dolara
çıkaracağımızı düşünüyoruz. Gönlümden ise 30 milyon turist ve 23 milyar dolardan fazla bir gelir beklentisi var. Bu doğrultuda çok sıkı şekilde çalışıyoruz. Açılmayan otellerimiz çok hızlı bir şekilde açılmaya başladı. Bu sene Rusya birinci Almanya ikinci Ukrayna da üçüncü olur. Türkiye'ye gelen tüm turistlerden de zaten negatif test sonucu bekliyoruz.
"Müzik yayınına gece 12 sınırı"
Şu anda kademeli normalleşme yaşıyoruz. Aslında sınırlama daha önce 19'du. Sonra 21'e çıkarıldı. Bazı ülkelerdeki şehirlerde hâlâ uygulanıyor. Vaka saylarını izleyerek bu süreci yönetiyoruz.
“Bu sorunun çıkışı aşılama"
Pandemi bilimsellikle yönetilen bir konu. Denediğimiz kötü deneyimler var. Şu anda sabırlı şekilde gidiyoruz. Sıkı bir aşılama programımız var. Ön yargılarımızı bir kenara bırakalım. Ön yargılar yerine çevredeki insanları aşılamaya ikna edelim. Bu işin çıkışı aşılamadır. ABD de çok kötü bir durumdan çıktı. Almanya da öyle. Aşılama arttıkça hayat normale döndü.Turizm Geliştirme Ajansı'mız şu anda en yoğun şekilde çalışan bir kurum. Son 2 yıldır en etkili tanıtımları yapıyoruz. Esnek tanıtımlar yapmak gerekiyor.
"Turizmi 81 ile yayacağız"
Almanya da açıldı. Biz geriden gelmemize rağmen AB ülkeleri ile aradaki farkı kapattık. Bu hafta da birinciliği ele geçirdik. Biz 6'ncılığa gelmiştik dünya genelinde. Pandemide biraz hasar aldık ama şimdi 81 vilayete kadar turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Ajansımız bu konuda ciddi adımlar atıyor. 81 ile turizmi yayacağız. İnanç ve spor turizmini de geliştireceğiz. Ayrıca yüzde 100 normalleşme 2022'yi bulur ama biz aşılamaya da dikkat ederek çalışmalara devam edeceğiz.