FED gazı verdi altın fiyatları şaha kalktı! Gram alında BÜYÜK DEPREM tam 200 TL birden...

FED gazı verdi altın fiyatları şaha kalktı! Gram alında BÜYÜK DEPREM tam 200 TL birden...
Altın fiyatlarında FED sonrası büyük şok yaşandı. FED faiz kararı sonrası piyasalarda adeta deprem yaşanırken gram altında 200 TL etkisi ortaya çıktı.

FED gazı verdi altın fiyatları şaha kalktı! Gram alında BÜYÜK DEPREM tam 200 TL birden... - Türkiye saati ile dün 21:00'de açıklanan FED faiz kararı tüm dünyada büyük bir şok yaşanmasına neden oldu. Faiz kararından ziyade FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar ve satır aralarında verilen mesajlar altını destekledi.

Dün akşam FED tarafından yapılan açıklama ile dün politika faizini beklentiler dahilinde değiştirilmedi ve 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit kaldı. Karar beklenmesine rağmen FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar piyasalarda soğuk duş etkisi yarattı. Açıklamaların altını desteklemesi ile sabah piyasaların açılmasıyla beklenen oldu ve altın fiyatları yükselişe geçti.

2024 YIL SONU GRAM ALTIN FİYATI TAHMİNİ NE KADAR, BEKLENTİ KAÇ TL OLUR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı yaşanan gelişmeleri değerlendirerek şu yorumlarda bulundu:

Gram altında yeni rekorlar görüyoruz gram altın hem döviz bazlı hem de ons bazlı etkilenen bir enstrüman. Dolar iç piyasada yükselişine devam ediyor.

Zaten yıl sonunda da 2.500 3.000 TL bandını görebilir beklentisi vardı. Piyasada gram altında yükseliş devam ediyor.

İç piyasada dolar TL etkili olacak. Dış piyasada da ons altının 2.200 üzerindeki fiyatlaması artık gram altında etkili olmaya başlayacak.

Ama jeopolitik risk konuşmaya devam ettiğimiz sürece enflasyon riski olduğu sürece Kızıldeniz’deki etkilerin enflasyona ve petrol fiyatlarını tedirgin edici etkisi olduğu sürece ons altın ve gram altın portföylerde yerini almaya devam edecektir.

Bu noktada 2024’ün ikinci yarısından sonra da beklenti devam ediyor. Gram altındaki yükseliş beklentisi devam ediyor diyelim.

altin-fiyatlari-listesi.jpg

FED FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM! ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Altın hem güçlü dolardan hem de dış piyasalarda yaşanan gelişmelerden dolayı yönünü yukarıya çevirirken 2024 yıl sonu gram altın fiyatı tahmini 2 bin 500 TL ile 3 Bin TL arasında değişiyor. Altının 2.500 TL olması durumunda bugünkü kur üzerinden tam 200 TL yükseleceği hesaplanıyor...

NOT: Burada yer alan bilgiler açıklamalardan derlenmiş olup alanyamedya.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.