Ev hanımları dikkat! 36 bin TL maaş skandalı! Evde sabun paketleme ilanı ile milyon dolarlık vurgun!

Ev hanımları dikkat! 36 bin TL maaş skandalı! Evde sabun paketleme ilanı ile milyon dolarlık vurgun!
Sosyal medyadaki iş ilanlarına başvuruda bulunan ev hanımları bir kez daha düşünecek. Uzmanlardan uyarı geldi. Dolgun ücretle ev hanımlarına iş verme düzmecesi ile kredi kullandıran dolandırıcıların oyunu ortaya çıkarıldı.

“Ev hanımlarına iş verilir, Dolgun maaşla iş fırsatı, ev hanımlarına sabun paketleme ile 36.000 lira maaş” gibi farklı sloganlarla sosyal medyada dikkat çeken iş ilanları ev hanımlarının başını ağrıtıyor.

İnternet siteleri veya bazı sosyal medya uygulamalarında karşılaşılan reklamlar bir aldatmaca mı?

Dolandırıcılık faaliyetlerinde yeni bir yöntem bulan para kara aklama çetesi “ev hanımlarına iş verilir, 36.000 lira maaş” paylaşımları yaparak oldukça dikkat çekti. Hedef kitlesi ev hanımlar olan suç çetesinin yakalanmasının ardından birden çok suç kaydına bulaştığı ve kara para aklama işleminde vatandaşları ağına düşürdüğü anlaşıldı.

Konuyla ilgili Adli Bilişim uzmanı Avukat Emre Akman özellikle evde boncuk, sabun yapımı, tesbih dizme gibi reklamları aldananları uyardı. İletişim numaralarını arayan vatandaşlardan ön bir kapora isteniyor. Ardından birçok ürün gönderileceği için kargo ücreti de talep ediliyor. 5.000 ile 10.000 lira arasında değişen bu ücretler ile başlayan süreçte pek çok kişiye tuzakla kredi çektirdikleri de biliniyor.