ERKEN EMEKLİLİĞE yeşil ışık! Emeklilikte 25 bin TL devlet desteği geliyor

ERKEN EMEKLİLİĞE yeşil ışık! Emeklilikte 25 bin TL devlet desteği geliyor
Gündemin en önemli konuları arasında erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik yer alıyor. Emeklilik düzenlemesi ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken sürpriz açıklamada geldi.

Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik konularında yeni düzenleme yapılması konusunda heyecanlandıran gelişme yaşandı. Ev hanımları emekli olabilmek için taleplerini sürdürürken erken emekliliğin önünün açılacağı da bildirilirken son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunmuştu.

Bir kez daha gündeme gelen erken emeklilik ve ev hanımlarına emeklilik konuları ile ilgili olarak önümüzdeki dönemde iki büyük reformun gündeme geleceği ortaya atıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki dönemde çalışma hayatı ile ilgili önemli düzenlemelerin gündeme geleceği belirtilirken bundan ev hanımlarının da yararlanabileceği ifade edildi.

ÇALIŞMA HAYATINDA DÜZENLEME KONUSU TBMM'YE TAŞINACAK

Ev kadınların emeklilik, Bağ-Kur'lulara 5 yıl erken emeklilik imkanının getirileceğine dair açıklamalar gelirken çalışma imkanı bulamayan ev hanımları için emeklilik yolunun açılacağı, primi eksik Bağ-Kur'lular da yaş şartını tamamlayıp emekli olabilecekleri aktarıldı.

600x314-erken-emeklilik-reformu-sigortasi-olmayan-ev-kadinlari-sosyal-guvence-imkanina-kavusacak-bag-kur-emeklilik-pri-1708811175769.webp

Aile Koruma Paketi çerçevesinde çalışma imkanı bulamayan, emeklilik için yeterli primi olmayan ev hanımlarını sosyal güvenceye alacak olan bir sistem uygulanacağı belirtildi. Söz konusu düzenlemenin hayata geçmesi ile beraber kadınların prim ödemelerinin bir kısmını devletin karşılayacağı açıklandı.

erken-emeklilige-yesil-isik-emeklilikte-25-bin-tl-devlet-destegi-geliyor.webp

Ev hanımlarının ödeyecekleri isteğe bağlı prim ödemelerinin üçte birinin devlet tarafından karşılanması planlanırken ödemelere dair yapılan hesaplamalar da;

  • 2024 Aylık ödeme: 6.400 TL
  • Devlet desteği aylık: 2.133 TL
  • Yıllık devlet desteği: 25.602 TL olarak açıklandı.

EYT kapsamına alınmayan 8 Eylül 1999 öncesinde Bağ-Kur emeklilik şartları kadınlar için 7200 gün erkekler için ise 9.000 gün olarak uygulanırken getirilecek düzenleme ile 9 bin gün olan prim ödeme gün sayısı 1.800 gün (5 yıl) azaltılarak 7.200'e düşürülecek.

erken-emeklilige-yesil-isik-emeklilikte-25-bin-tl-devlet-destegi-geliyo.webp

Detayların seçimlerden sonra TBMM gündemine geleceği kulis bilgileri arasında yer alırken gelişmelerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanması bekleniyor.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.