E-devlet hatası: Milyonlarca hak sahibi farkında değil! Doğalgaz destek ödemeleri hesaba yattı! Peki nasıl çekilir?

E-devlet hatası: Milyonlarca hak sahibi farkında değil! Doğalgaz destek ödemeleri hesaba yattı! Peki nasıl çekilir?
Dar gelirli ailelerin yıl boyunca faydalanabildiği doğalgaz destek ödemesi ile ilgili şikayetler çığ gibi büyüdü. Konu ile ilgili açıklama geldi. E-devlet'te yaşanan sorun nedeniyle milyonlarca hak sahibi farkında değil. Ancak doğalgaz destek ödemeleri hesaba yattı. İşte ayrıntılar

Devletin dar gelirli ailelere sunduğu doğalgaz destek ödemesi yıl içinde oluşan fatura masrafını azaltıyor. Geçtiğimiz yıl 900 ile 2.500 TL arasında değişen destek ödemesi bu yıl alınan kararla 1.500 TL ile 3.000 TL arasında yükseltildi. Hak sahiplerinin hane içinde yaşayan kişi başına düşen gelir üzerinden hesaplanan destek ödemeleri 8 ay boyunca hesaba aktarılmaya devam ediyor.

Doğalgaz destek ödemeleri en yakındaki PTT ödeme noktalarına gidilerek ibraz ettirilebiliyor.

Mayıs Ayı Doğalgaz Destek Ödemesi Yattı Mı?

Milyonlarca vatandaşın sorguladığı o sorunun detayları açığa çıktı. E-devlet sistemi üzerinden sosyal yardım alanı kullanılarak kontrol edilebilen doğalgaz destek ödemesi sistemsel hata nedeni ile gözükmeyebilir. Böyle bir durumda kişinin Mayıs ayı doğalgaz faturası ile birlikte hafta içi her gün çalışma saatlerinde PTT şubesine giderek ibraz ettirmesi gerekiyor.

Doğalgaz Tüketim Desteğinden Nasıl Faydalanılır?

Dar ve orta gelirli ailelere sunulan düzenli doğalgaz tüketimi desteği e-devlet platformu üzerinden başvuruya açıldı. türkiye.gov.tr adresine girip Aile ve Sosyal Hizmetler sosyal yardım başvuru hizmeti kategorisine geçiş yapanlar başvurusunu tamamlayabilecek. Doğalgaz yardımı ile fatura ödemek isteyenler ancak destek ödemesi sayfasına erişemeyenler, abonelik görüntülemesi yapamayanlar için PTT Genel Müdürlüğü sayfası aktif hale getirildi.

türkiye.gov.tr adresine giriş yaparak PTT Genel Müdürlüğü'nün resmi sayfasına geçip “doğalgaz yardımıyla fatura ödeme ve abone bilgisi güncelleme” aşamasını tamamlamak yetecek.