Binlerce emekli bu ödemeyi yapmak zorunda değil! Haberi olmayan boşa ödüyor

Binlerce emekli bu ödemeyi yapmak zorunda değil! Haberi olmayan boşa ödüyor
2023 yılında emekli olan kişiler, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemeleri kapsamında bu yıl belirli şartları taşımaları halinde emlak vergisi ödemeyecek. Ancak şartları yerine getirmeyenler vergi ödemeye devam edecek.

EYT üyeleri ve diğer emeklilere yönelik emlak vergisi muafiyetinin şartlarıyla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Detaylar burada..

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanunu kapsamında bu yıldan itibaren geçen yıl emekli olan EYT çalışanları muafiyetten yararlanabilecek. 2024 yılında emeklilik işlemlerini tamamlayanlar ise 2025 yılından itibaren muafiyetten yararlanabilecek. İlk kez emekli oluyorsanız ve emlak vergisi indirimi veya muafiyeti almak istiyorsanız, belediyenize başvuruda bulunmalısınız. Başvuru için "Tek Meskeni Olan (İntifa Hakkı Dahil) Emekli, Dul ve Yetim Başvuru Formu"nu doldurarak belediyeye teslim etmeniz gerekmektedir. Yerel yönetimler genellikle ek belgelere ihtiyaç duymazlar.

Binlerce emekli bu ödemeyi yapmak zorunda değil

Emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için emeklilerin bir işinin olmaması ve 2023 yılında yatırım gelirinin 150 bin lirayı geçmemesi gerekiyor. EYT mensubunun sigortalı çalışmaya devam etmesi halinde herhangi bir muafiyet söz konusu değildir. Ancak çalışmayı bıraktıktan sonra da muafiyetten yararlanabilirsiniz.

Emlak vergisi muafiyetinden faydalanmak için evde bizzat yaşamanıza gerek yoktur. Kiralık mülkte yaşayan herkes muafiyetten yararlanabilir, ancak dilerseniz kiralık mülkte kendiniz de yaşayabilir veya herhangi bir ücret ödemeden kalıcı olarak ailenize bırakabilirsiniz.

Ancak tatil evi sahibi olan emekliler, konut olarak kullandıkları konut için vergi indiriminden yararlanamıyor. Daimi oturma izni olanlara yönelik yazlık konut vergisi muafiyetinden yararlanabilmek için elektrik ve su faturalarınızın yanı sıra daimi ikametgah belgenizi de ibraz etmeniz gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.