BAKSİFED'ten işletmeler 24.00’e kadar açık kalsın önerisi

BAKSİFED'ten işletmeler 24.00’e kadar açık kalsın önerisi
Normalleşme süreci kapsamında kapılarını açan restoran ve kafe gibi işletmelerin 22.00 itibariyle kapanmasının yanlış olduğu belirten BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, işletmelerin 22.00 olan kapanış saatinin 24.00 olarak revize edilmesini istedi.

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan, yaptığı bir basın açıklaması ile yetkililere çağrı yaptı. Hükümetin aldığı restoran, kafe vb… işletmelerin 22.00’da kapanması zorunluluğunun kaldırılmasını isteyen Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Mart ayı itibariyle kusursuz bir konsantrasyon ve önleyici bir disiplin ile Sağlık Bakanlığımızın ve ilgili kurumların pandemi konusunda aldığı tedbirler sonrasında başarılı bir süreç ile yeni normalin ilk günlerini geride bıraktık. Küresel pandeminin özellikle Antalya’ya turizm katmanında verdiği zararlar sebebiyle, bölge işletmeleri ve esnafının hızla çözümünü beklediği mesele 22:00 kısıtlamasının ivedilikle ileri saate çekilmesi gerekliliğidir.

İşletmelerin, sosyal mesafe ve ilgili tüm tedbirler konusunda titizlikle ve sorumluluk alan fiziki altyapıyı hazırlamaları, misafir/müşteri noktasında önemli bir güven eşiği oluşturmuş ve işletmeler, toplumsal bilinç adına da adeta gönüllü sağlık elçileri misyonuyla bilinçlendirme ve uyumlandırma çalışmalarını hayata geçirmişlerdir. Turizm ve ekonomi adına böylesi zor bir dönemde işletmelerin en çok gelir sağlayacağı saatlerde kepenklerini indirmesi yerel ekonomi ve istihdam gibi konularda telafisi zor yaralara sebep olacağı gibi sağlık tedbiri amacına da hizmet etmeyeceği öngörülmektedir.

Ayrıca sahil ve parklar gibi sosyal alanlarda denetimin sağlanması zor iken ve bu sosyal alanlarda saat kısıtlaması olmaksızın denetim zorluğu atmosferi oluşmuşken, işletmeleri kapatarak vatandaşın bu alanlara yönlendirilmesinin de bir başka sakıncayı doğuracağı anlaşılmaktadır. Hal böyle iken sağlık ve ekonomi meselelerinde güvenli liman olarak ön plana çıkan işletmelerin saat kısıtlamasının tekrar değerlendirilmesi, denetim zorluğu yaşanan park, plaj ve sahiller yerine denetimin daha sistematik ve disiplinli yapılmasına olanak veren işletmelerin 22.00 olan kapanış saatinin 24.00 olarak revize edilmesini ve ilgililerin bu konuda vakit kaybetmeden insiyatif alması gerekliliğini kamuoyunun ve ilgililerin bilgisine sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.”