Bakanlık Açıkladı: Türkiye'de 4 Ay Süreyle Uygulanacak Yasaklar Duyuruldu

Bakanlık Açıkladı: Türkiye'de 4 Ay Süreyle Uygulanacak Yasaklar Duyuruldu
4 aylık balık avcılığı yasağı sürecinde, uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapmak isteyen balıkçılar için bakanlık izni ve belirlenen kurallara uyum şartı getirildi. Bakan Yumaklı, halkın balık ihtiyacını karşılamak adına belirli koşulları yerine getirmek kaydıyla avcılık yapılmasına izin verileceğini açıkladı.

4 Aylık Yasak Süreci ve İzin Koşulları

Bu yasağın 4 ay boyunca süreceği öngörülürken, avcılık faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar için belirli şartlar öne sürüldü. Bakanlık izni almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla, balıkçılar kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecekler. Bakan Yumaklı, bu süre zarfında halkın balık ihtiyacının küçük ölçekli balıkçılar tarafından karşılanacağını vurguladı ve av yasağının halkın sofralarındaki balık ürünlerine etkisine dikkat çekti.

Geçmiş Yıllardaki Uygulama ve Denetimler

Geçen yıl yapılan denetimler hakkında bilgi veren Bakan Yumaklı, toplamda 171 bin 219 denetim gerçekleştirildiğini, kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu, 6 bin 527 kişi ve iş yerine 74 milyon lira idari para cezası uygulandığını ve kurallara uymayan 78 geminin kamuya geçirildiğini belirtti.

Bu yıl uygulanacak olan av yasağıyla, denizlerdeki biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu bağlamda, balıkçıların yasağa uyum sağlaması ve denetimlerin etkin bir şekilde yapılması büyük önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir