Bakanlık açıkladı 18 yaş üzerine tamamen ÜCRETSİZ! 1 yıl boyunca tek kuruş ödemeniz yok

Bakanlık açıkladı 18 yaş üzerine tamamen ÜCRETSİZ! 1 yıl boyunca tek kuruş ödemeniz yok
Ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için yapılan destekler devam ediyor. Bakanlıklar tarafından hak sahibi olarak belirlenen kişilere yapılan destekler sürerken 18 yaş üzeri aile bireyinin yararlanabileceği tamamen ücretsiz destek açıklandı.

Türkiye'de artan maliyetler kalem kalem zamların gelmesine neden oluyor. Zamlar cep yakmaya devam ederken gıda, fatura, giyim gibi temel harcamalar için bütçesi yeterli olmayan vatandaşlar ise desteğe ihtiyaç duyuyor. Hükümetin açıkladığı sosyal yardım programları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahibi olarak belirlenen kişilere destek ödemesi yaparken 18 yaş üzeri vatandaşların bir yıl boyunca yararlanabileceği bir destek daha açıklandı.

Türkiye'de yapılan sosyal destekler vatandaşların gündeminde yer alırken 18 yaş üzeri bireyler için açıklanan yıllık destek de gündemde yer aldı. 365 gün boyunca kesintisiz olarak muhtaçlık durumu bulunan kişilere özel yapılan 'Aşevi' yardımı detayları ile duyurulurken özellikle Ramazan ayında bu yardımın detayları merak konusu oldu.

18 YAŞ ÜZERİNE AŞEVİ YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı ekonomik destekler ihtiyaç sahipleri ile buluşturulmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile 18 yaş üzeri vatandaşa belirli şartlara bağlı olarak T.C Kimlik kartlarını göstermeleri halinde 'Aşevi ' yardımı yapılacağı bildirilirken Bakanlığın 'Barınma ve Gıda' yardımı kapsamında değerlendirilen gıda yardımı 18 yaş üzeri aile bireyine ulaştırılıyor.

ekran-goruntusu-2024-03-18-100826.png

Söz konusu Aşevi yardımı hakkında bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede ''3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilen yaşlı, engelli, hasta olan ve evinde yemek yapabilecek durumda olmadığı belirlenen kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aşevi hizmeti verilmektedir.'' denildi.

screenshot-6.jpg

Sıcak yemek şeklinde verilen yardım günlük olarak ihtiyaç sahiplerine sunulurken bu çerçevede 18 yaş üstü aile bireyi Aşevi hizmetinin bulunduğu il/ilçelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında yardım programından yararlanmak için Kimlik Belgesi'ni ibraz ederek yararlanabilecek.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.