Alanya'da hava sıcaklıkları artacak!

Alanya'da hava sıcaklıkları artacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde Kuzey Afrika'dan gelen sıcaklıkların etkili olacağı bildirildi. Alanya’da bugün 27 derecelerde seyreden hava sıcaklığının hafta sonu 40 dereceye yaklaşması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yurt genelinde yağış beklenmediği, ülke genelinin Afrika üzerinden gelen sıcak hava ile aniden ısınacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yurdumuzda Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkili olacağı tahmin ediliyor. Havanın genellikle kuzey kesimlerde parçalı bulutlu, güney kesimlerde az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının hafta başına kadar hissedilir derecede artacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 6-10 C derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor."

ALANYA’DA HİSSEDİLEN SICAKLIK 40 DERECEYİ GÖRECEK

Mayıs ayına yağışlı giren ve son yılların en düşük sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü Alanya’da hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar hızlı bir şekilde yükselecek. Bugün 27 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı Cuma günü 33, Pazar günü ise 37-38 derecelere kadar çıkacak. Meteoroloji yetkilileri ani sıcaklık değişimleri için kronik rahatsızlığı bulunan, 65 yaş üstü vatandaşları uyararak tedbirli olmalarını istedi.