Akaryakıt fiyatları sabitleniyor tek fiyat devri başlıyor! Çeşit aramanıza gerek yok

Akaryakıt fiyatları sabitleniyor tek fiyat devri başlıyor! Çeşit aramanıza gerek yok
Araç sahiplerini en çok zorlayan konulardan biri de akaryakıt maliyetleri olarak karşımıza çıkıyor. Akaryakıt maliyetleri giderek bütçeleri zorlayan bir hal alırken EPDK2nın konuya el atacağı ve fiyatların ateşinin söndürüleceği ifade edildi.

Akaryakıt fiyatları döviz ve petrol kurundan kaynaklı olarak fiyat dalgalanması yaşamaya devam ediyor. Akaryakıt fiyatları zam ve indirim haberleri ile gündeme gelirken araç sahipleri son gelen zamların ardından kontak kapatmayı düşünürken yapılan bir son dakika açıklaması da gündeme bomba gibi düştü.

Akaryakıt fiyatlarında ateşin sönmesi beklense de art arda gelen zam haberleri ile benzin ve motorinde 50 TL beklentisi başladı. Akaryakıt fiyatları sıklıkla zam haberleri ile gündeme gelirken Enerji Piyasaları Denetleme Kurumu (EPDK) fiyatlarla ilgili olarak bir hamle yapacağı konusu ile gündeme geldi.

EPDK'DAN AKARYAKITTA TEK FİYAT DÖNEMİNE İMZA ATILACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, akaryakıt istasyonlarında farklı isim ve çeşitlerle satışa sunulan motorin ve benzin grubundaki fiyat farkını ortadan kaldırmayı hedefliyor. EPDK'nın hazırladığı yeni düzenleme taslağının detayları ortaya çıkarken akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkının uygulanamayacağı ifade edildi.

akaryakit-fiyatlari-sabitleniyor-artik-tek-fiyat-devri-basliyor-cesit-aramaniza-gerek-yo.webp

EPDK, ultra force, power, VMax gibi çeşitlerle satılan akaryakıtların tedavülden kalkarak tek isimle 'benzin' ve 'motorin' olarak satılmasına karar verirken düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği ise henüz bilinmiyor.

akaryakit-fiyatlari-sabitleniyor-artik-tek-fiyat-devri-basliyor-cesit-aramaniza-gerek-y.webp

Piyasanın görüşlerinin alınacağı kaydedilen açıklamada düzenlemenin seçimlerin ardından nisan ayında gündeme gelmesinin beklendiği aktarıldı. Böylelikle akaryakıt alımlarında çeşitler arasındaki fiyat farklı ortadan kalkarak tek fiyat seçeneği ile satışlar yapılmaya başlanacak.

Alanyamedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.