Aile Destek Programı Sona Mı Erdi? Ödemeler Artacak Mı?

Aile Destek Programı Sona Mı Erdi? Ödemeler Artacak Mı?
Aile Destek Programı sona mı erdi? Ödemeler artacak mı? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuya yönelik yapılan açıklamalar neler içeriyor? Program ne zaman sona erecek? Programın sona ermesinin ardından kimler ödeme almaya devam edecek? Detaylar haberimizde:

Aile Destek Programı sona mı erdi? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, düşük gelirli ailelere yönelik uygulanan Aile Destek Programı Mayıs ayı ödemeleri 17 Mayıs 2024 Cuma günü ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına aktarıldı.

Aile Destek Programı Sona Mı Erdi?

Aile Destek Programı sona mı erdi? Hanede yaşayan kişi başı gelire göre hesaplanan Aile Destek Ödeme tutarı 850 - 1250 TL aralığında değişiyor. Ödemelerde artış olup olmayacağı ve programın ne zaman sona ereceği ile ilgili sorular bugünlerde akılları meşgul ediyor.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı'nın, 2023 sonunda biteceğini, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programı bir yıl daha uzattığını açıklamıştı. Buna göre Aile Destek Paketi'nin 2024 Haziran itibari ile sona ereceği belirtiliyor. Haziran ayı ödemelerinin de yapılması ile birlikte programın sonlanması bekleniyor.

Aile Destek Programı Ödemeleri Artacak Mı?

Aile Destek Programı'na başvuruların Haziran ayı ödemeleri yapılıncaya kadar alınmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Sonrasında ise başvuruların sona ermesi beklenmekte olup, programdan faydalanan ailelerin ödemelerinin, bir yıl tamamlanıncaya kadar yapılması bekleniyor.

Peki Aile Destek Programı ödemeleri artacak mı? Temmuz ayında yapılacak olan ödemelerde herhangi bir artış yaşanması beklenmiyor.

Bakanlık yetkilileri, Aile Destek programı sona mı erdi sorusuna yanıt verirken, programın uzatılmasına yönelik bir karar verilirse, kamuoyu ile paylaşılacağını ifade ettiler.