Aile Destek Ödemesi Haziran ayında da yatacak mı? Yeni ayda 1.250 TL ödeme almak için…

Aile Destek Ödemesi Haziran ayında da yatacak mı? Yeni ayda 1.250 TL ödeme almak için…
2024 yılı Mayıs ayı aile destek ödemesi hesaplara sorunsuz şekilde aktarıldı. Akıllardaki en önemli soru 12 ayın dolmasına kısa bir süre kala Bakanlık Aile Destek ödemesinin süresini uzatır mı? Aile Destek ödemesi Haziran ayında da hesaba yatacak mı?

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ilk kez başlatılan ve 12 aylık süre ile ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırılan Aile Destek ödeme paketi ile ilgili beklenen haber geldi mi? 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarda yapılan destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar başladı.

Destek ödemesi Haziran ayında da hesaba yatırılacak mı?

Aile Destek programının uzatılmasını bekleyen onlarca vatandaş araştırmalarına başladı. 2024 yılı Aile Destek programı 12 aylık süre ile uzatıldı mı? konu ile ilgili henüz bakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadı.

Haziran ayı itibariyle net bir paylaşım yapılması bekleniyor. Öncesinde hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre hesaplanarak yapılan destek ödemeleri ne kadar oldu? bir göz atalım.

Aile Destek programı ödemeleri kişi başına düşen aylık geliri

  • 450 TL altı olana 1.250 TL

  • 450 TL üstü - 911,15 TL altı olana 1.100 TL

  • 911,15 TL üstü ile 1.372,30 TL altı olana 950 TL

  • 1.372,30 TL üstü - 5.667,37 TL altı olana 850 TL

Mayıs ayı aile destek ödemeleri hesaba otomatik olarak aktarıldı. E-devlet platformu aracılığı ile kontrol edenler PTT şubelerine giderek ödemesini çekti. Mayıs ayında yatırılan destek ödemesi Haziran ayında yatırılacak mı?

Aile Bakanlığı tarafından paylaşılan çizelgeye göre Haziran ayında da aile destek ödemesi hesaplara otomatik olarak aktarılacak. Konu ile ilgili kontrol yapmak isteyenler ne yapmalı? Önümüzdeki ay itibariyle e-devlet platformuna girerek sosyal yardım ödemesi sorgula ekranına geçerek kontrol edilebilir.