1-8.sınıflar için 7.646 TL, ortaöğretim için 11.470 TL ödenecek! E-devlet eğitim öğretim yardımı talebi nasıl oluşturulur?

1-8.sınıflar için 7.646 TL, ortaöğretim için 11.470 TL ödenecek! E-devlet eğitim öğretim yardımı talebi nasıl oluşturulur?
Devletin başlattığı Bakanlık ve SGK eli ile sunulan eğitim ve öğretim yardımı her ay düzenli olarak yapılıyor. İlköğretim, Ortaöğretim ve Yükseköğretim öğrencileri için 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca ödemeler devam ediyor. E-devlet eğitim öğretim yardımı talebi nasıl oluşturulur? İşte merak edilenler

Eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri yılda bir kez olmak üzere başvuru sahibinin hesabına aktarılıyor. YÖK ve MEB sistemlerinden öğrencinin öğrenim durumu tespit edildikten sonra hak sahiplerine ödeme yapılıyor. İçinde bulunulan eğitim - öğretim yılı içerisinde talep edildiği anda eğitim - öğretim yardımı kapsamında aynı öğretim yılı içerisinde kademeye yönelik ödeme yapılıyor.

Talepler e-devlet sistemi üzerinden eğitim - öğretim yardımı talebi alanı kullanılarak yapılıyor. Öğrenim seviyesine göre öğrencilere yönelik ödenen eğitim yardımı içinde bulunulan yılın memur aylık katsayısı gözetilerek hesaplanıyor.

Eğitim - Öğretim Yardımından Kimler Faydalanabilir?

Öğrenimi devam eden, vazife ya da harp malulü aylığı alan kamu görevlileri, kanun kapsamında aylık bağlanan güvenlik korucu ve siviller, kanun kapsamında gerçekleşen olaylar (terör) nedeniyle aylık ödenen Erbaş ve Erler, vazife veya harp malulü olduğuna karar verilenler, kendileri ve öğrenime devam eden çocukları ile belirtilen haller nedeniyle hayatını kaybedenlerin öğrenime devam eden çocuklarına ödenmektedir.

E-Devlet Eğitim Öğretim Yardımı Talebi Nasıl Oluşturulur?

E-devlet eğitim öğretim yardımı talebinde bulunmak isteyenler türkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine geçmelidir. Aynı kategori altında yer alan “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” kimliğimi şimdi doğruluğa adımını takip ederek oluşturulabilir.

SGK aracılığı ile yapılan ödeme tutarı ne kadar oldu? Aşağıdaki tablodan incelenebilir:

2023-2024 eğitim öğretim yılı

  • İlköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencileri için 7.646,94 TL

  • Ortaöğretim öğrencileri için 11.470,41 TL

  • Yükseköğretim öğrencileri için 15.293,88 TL