Veliler öğrenciler dikkat! okullar ne zaman kapanacak? karneler ne zaman verilecek?

Veliler öğrenciler dikkat! okullar ne zaman kapanacak? karneler ne zaman verilecek?
Öğrenciler 14 Haziran 2024 Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline çıkacak ve yoğun geçen bir eğitim dönemini geride bırakacak. Okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler yaklaşık üç ay sürecek yaz tatiline girecek.

Okulların kapanış tarihi ve yaz tatili başlangıcı MEB tarafından açıklandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024'te sona erecek ve üç aylık yaz tatili başlayacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

Bu dönem sonunda öğrencilere ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılımlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler verilecek. Sosyal etkinlikler, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif ve toplum hizmeti olarak beş ana başlıkta değerlendirilecek.

Öğrenciler karnelerinde sosyal etkinlikleri "katılım", "ürün ortaya koyma", "performans gösterme" ve "derece alma" şeklinde dört ana düzeyde görecek. Okul içi ve dışı sosyal etkinlikler e-Okul sistemine kaydedilecek. Bu uygulama ile öğrencilerin ilgi alanları erkenden tespit edilerek rehberlik hizmetlerine kaynak sağlanacak.

Sosyal etkinlikler okul etkinlikleri, merkezi etkinlikler ve okul dışı bireysel etkinlikler olarak üç kategoride işlenecek. MEB uygulamanın detaylarını içeren bir kılavuz yayınlayacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER