Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Talim Ve Terbiye Kurulu Tarafından Onaylandı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni Müfredat Talim Ve Terbiye Kurulu Tarafından Onaylandı
Taslağı uzun bir süre askıda kalan, görüş ve önerilerin çok sayıda alındığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredat onaylandı. Taslak ile ilgili kaç görüş ve öneri yapıldı? Hepsi değerlendirildi mi? Değerlendirmeler ne şekilde yapıldı? Yeni müfredat nasıl olacak?

Taslağı bir kaç hafta önce yayınlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni müfredat, Talim Ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı. Öğrenci, öğretmen ve veliler bu konuyu merak ediyordu. Peki yeni müfredat nasıl olacak?

Yeni Müfredat Onaylandı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yeni müfredat askıya çıkarılmış ve sonrasında bir hafta boyunca gelen öneri, görüş ve eleştirilerin değerlendirileceği ifade edilmişti. çok sayıda öneri ve görüşün gelmesi halinde ise askı süresinin uzatılacağı belirtilmişti. Öyle de oldu. Yeni müfredat çok sayıda tartışmanın gündemine oturdu. Ama onaylandı.

Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, konu ile alakalı olarak şu açıklamayı yaptı: "Yeni müfredat taslağı ile ilgili tarafımıza ulaşan tüm görüş ve öneriler titizlikle, Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirildi. 67.284 adet görüş ve öneri, tek tek tasnif dildi."

Demirli sözlerine şu şekilde devam etti: "Tarafımıza ulaşan görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri gereği değerlendirildi ve öğretim programlarına yansıtıldı."

Yeni müfredat bütüncül eğitim yaklaşımını temel alıyor. Beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikle, öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine olanak tanıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Dünyada değişen durum ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilecek şekilde esnek bir yapıyı benimsedi.

Taslağı https://gorusoneri.meb.gov.tr adresinde askıya çıkan yeni müfredat, Talim Ve Terbiye Kurulu tarafından onaylandı.