Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024 Belli Oldu! Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024 Belli Oldu! Başvurular Ne Zaman Başlayacak?
Öğretmen il dışı atama takvimi 2024 ile ilgili detaylar belli oldu. Başvuru tarihleri ve başvuruların nereden yapılacağı belirlendi. Başvuru şartları neler? Yerleştirme işlemleri hangi kriterler baz alınarak yapılacak? Hangi öğretmenler başvuruda bulunabilecek?

Her iki yılda bir uygulanan öğretmen il dışı atama takvimi 2024 yılında uygulanacak mı? 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü il içi yer değiştirme sonuçları açıklanmıştı. Şimdi ise öğretmenler tarafından araştırılan konu il dışı atama takvimi ve başvuruların ne zaman başlayacağı...

Öğretmen İl Dışı Atama Takvimi 2024

3 yıllık görev süresini tamamlamış olan ve zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayan öğretmenler, il dışı atama takvimi kapsamında 3 - 9 Haziran 2024 tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapabilecekler.

Her iki yılda bir uygulanan öğretmen il dışı atama işlemleri 2024 yılında yapılacak. Ve öğretmenlerin farklı illere atanmalarını olanaklı kılacak. Ancak bunun için sağlanması gereken bazı şartlar bulunuyor:

• Kadrolu olarak çalışmak

• En az 3 yıllık kıdem sahibi olmak

• Disiplin cezası bulunmamak

Başvuruların MEBBİS üzerinden yapılacağı öğretmen il dışı tayin sürecinde tercihler şu şekilde değerlendirilecek:

İlk olarak öğretmenlerin branşları; ardından da hizmet puanları göz önünde bulundurulacak. Ardından atanmayı istedikleri ilde ne kadar süre kaldıkları süre dikkate alınacak. Söz konusu kriterlerin eşit olması durumunda aile birliğinin korunması, sağlık mazereti ve engellilik durumu gibi kıstaslar göz önünde bulundurulacak.