MEB’den flaş açıklama! Uzun süredir bekleniyordu! Öğretmenlere rotasyon kararı çıktı!

MEB’den flaş açıklama! Uzun süredir bekleniyordu! Öğretmenlere rotasyon kararı çıktı!
Uzun süredir konuşulan ve tartışmaya açık olan öğretmenlerin rotasyon konusu sonunda sonuca bağlandı. Bakan Tekin tarafından yapılan son dakika açıklaması ile öğretmenlerin zorunlu tayini konusunda merak edilenler netlik kazandı.

Öğretmene rotasyon yasası geliyor. Bir okulda 3 ile 12 yıl arasında görev yapmış olan bir öğretmenin rotasyonu istenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu yer değişikliği kapsamında yeni bir dönem başlatıyor. Bakan Tekin tarafından paylaşılan haberin detaylarında konu ile ilgili kritik mesajlar yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında öğretmenlik yapanlar bulunduğu okulda en az 3 yıl görev yapabilecek. Bu süre en fazla 12 yılı bulacak. 3 ile 12 yıl arasında aynı okulda görev yapmış olan öğretmen farklı bir okula zorunlu olarak yerleştirilebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konunun kesinleşmesinin ardından yasal düzenleme ne zaman gerçekleşir? sorusu da merak edildi.

Bakan Tekin geçtiğimiz hafta önümüzdeki günlerde meclise sunulacak Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan bahsetmişti. Öğretmenleri bekleyen yeniliklerin 51 madde ile sıralandığı o kanun meclise gelerek yasalaştığı anda rotasyon uygulaması da başlayacak.